Hvilke materialer anvendes til tagpaneler

Tagpaneler er lavet af forskellige materialer. Hvilke almindelige materialer anvendes i dag til tagpaneler og sandwichpaneler, og hvilke fordele og ulemper de tilbyder hver, kan du læse i denne artikel.

Metalplader

Trapezformede plader af stålplader er meget almindelige. Også til skovle og bølgeprofiler i tagbeklædningen anvendes ofte stålplader.

Korrosionsbeskyttelse

For at sikre passende vejrbeskyttelse skal disse ark imidlertid være belagt i overensstemmelse hermed. Meget høj kvalitet er polyestercoating. De underliggende plader er normalt galvaniseret for at give yderligere beskyttelse mod korrosion.

Under installationen skal man dog sørge for at udelukke korrosion eller sprængskorrosion i videst muligt omfang. På trods af alle belægninger kan metaldaget korrodere ellers.

Aluminium

Aluminium bruges også til tag- og tagpaneler, da det er naturligt ikke-ætsende. Særligt problematisk er imidlertid tendensen til at kontakte korrosion i forbindelse med stål, da begge metaller har en meget høj potentialeforskel. Dette skal betragtes konstruktivt.

Aluminium er lettere end stålplader, og denne vægtfordel kan så oversættes til en lettere tagkonstruktion. Men priserne er meget højere.

Plastik

Mange tagfliser er lavet af specialplastik. Plast har den fordel, at de er helt korrosionsfrie og kan også være meget hårde og slagfaste (afhængigt af plastik). De er ikke vejr og rådner, nogle typer plast bleges ikke selv i UV-strålingen.

Særligt interessant for tagdækningen er også GFK. Denne glasfiberforstærkede plastik bruges også i bådbygning og er særdeles modstandsdygtig, mens den er ekstremt let.

Tag fremstillet af GRP, som også er til rådighed i skovleafsnittet, har ofte en basisvægt på godt under 5 kg pr. Kvadratmeter. Dette gør det muligt for meget lyse tagkonstruktioner med en helt stabil og permanent tagdækning.

Bitumen bølgede plader

Bitumen bølgede plader anvendes generelt på mindre tage. De er særligt omkostningseffektive (så lavt som ca. 5 EUR pr. M²) og består hovedsagelig af et fibrøst materiale, som blev imprægneret med en særlig bitumenmasse.

Holdbarheden og fleksibiliteten af ​​lægningen understøtter også bitumen bølgepap. De kan let anvendes på alle tagstand mellem 7 ° og 90 °. Den enkle installation, de er endda egnet til selvdækning. Husets tag, men du bør stadig være en specialist til at arbejde for at undgå fejl under alle omstændigheder.

Sandwich paneler

Sandwich paneler er lavet af forskellige materialer, men normalt lavet af stålplade. Mellem de to plader er et isolerende materiale. Mineraluld anvendes normalt her, hvilket er ubrændbart og meget varmeisolerende.

Afhængig af mineraluldens tykkelse kan U-værdier på 0,23 W / (m²K) og 0,33 W / (m²K) opnås. Selv uden yderligere isoleringsforanstaltninger opfylder sandwichpaneler allerede de værdier, der kræves af EnEV 2014.

Andre materialer

Tagplader lavet af ytong- eller fibercementer er også almindelige, og hver har deres egne fordele og ulemper.

Del med venner

Forlad din kommentar