Den dyvel hul er for stort

Remodeling Enhver, der allerede har sat anker, kender det: dyvel hullet er for stort til bore- eller udvider sig over tid. Nedenfor har vi opsummeret for dig, hvad du kan gøre, hvis dowel hullet er for stort.

Den overdrevne dyvelhul hører praktisk at

Selv når der bores en dyvel hul, sker det ofte: dyvel hul passerer, vil den forsøge at komme tilbage i en ret vinkel i jorden. Eller materialet i væggen eller loftet smuldrer sig bogstaveligt, så borehullet automatisk forstørres. Også ganske almindeligt er dowel huller, der udvider over tid på grund af skiftende belastninger. Dowel vil ikke længere stoppe.

Dowel hul for stor til forskellige basismaterialer

Så der er forskellige grunde til et for stort dowel hul. Hvad kan du gøre ved det, men afhænger meget fra baggrunden eller årsagerne i:

  • fuld murværk, men sandet eller porøs
  • murværk med hulrum (mursten hule mursten, for eksempel)
  • boret for stort et hul

For stor dyvel undgået ved boring

Mange Fejl kan undgås, hvis du bruger de rigtige værktøjer, når du borer hulhullet og fortsætter i overensstemmelse hermed. Det kan ses igen og igen, at huller i mursten hulmure med en konventionel stenbor og boret til "shock" er indstillet skal bores. Murstenene bryder derefter hurtigt, og selv en dowel i de næste større versioner vil ikke finde nogen støtte her.

Situationen ligner luftbelagt beton (luftbeton). Igen kan et mere præcist borehul bores til dybden ved hjælp af en mere passende borekrone og uden påvirkning. I tilfælde af hule mursten er en murstenboremaskine med en skarp skærkant, der er hærdet til høj kvalitet, en mulighed.

For luftbeton kan du også bruge en sådan boremaskine eller om nødvendigt bruge en gammel metalboremaskine. I begge tilfælde skal hullerne bores uden slag. I beton bliver hullet ofte større, fordi boret ikke borer ind i betonen. Enten kommer han på tværs af en forstærkning eller bor og konkrete øvelser er ikke stærke nok.

hul for ankre til at være stor i fast grund ...

Med en fuld underjordisk du kan spare for stort et hul ved at befolke den med en egnet jord. Afhængigt af substratet kan dette være gips, hurtigindstillingscement eller syntetisk harpiksmørtel (anvendt til injektionsankre). Gips og tilstopning forbindelse, som også er baseret på gips, er egnet til gips og delvis i gamle huse med ler osv syntetisk harpiks mørtel kræver en fast og hård jord.

... eller med hulrum

Det bliver lidt vanskeligere med for store dowel huller i hulrumsfliser. Du kan ikke bare fylde her. Hvis du ikke kan bevæge brønden, skal du fortsætte trin for trin. Specialhandelen tilbyder udtrykkeligt et monteringslim til dowels.

borehul, undtagen i to trin

spray, så det fylder klæbemidlet generøst i borebrønden, idet hulrummene stort volumen. Skub derefter en stok eller stor skruetrækker (større end det senere stik) i hullet og lad massen hærde. Når massen er hærdet, skal du bruge et injektionsanker med flydende mørtel eller en hurtigindstillet cement. Umiddelbart efter påfyldning indsættes hylsteret i hullet. Når mørtel har sat, kan du indsætte skruen.

tips & tricks Mere om injektion ankre vi har sammenfattet for dig "i konkrete ankre" under. Du vil modtage instruktioner til brug af de flydende dowels og informere dig også om begrænsninger.
Del med venner

Forlad din kommentar