Pa terasa je betonirana

Izgradnja Za popločavanje terasa je najbolje koristiti betonske blokove - oni su također dostupni u prirodnom kamenu izgled i bezbrojne varijacije boja i različitih veličina. Popločavanje prirodnim kamenjem zahtijeva malo više iskustva i skuplje je. S betonskim blokovima, s druge strane, lako možete realizirati svoju individualno dizajniranu terasu u prirodnom kamenom izgledu. Kako točno to funkcionira, ovdje ćete naučiti.

Pozadinske informacije

Terase od betonskih blokova su jednostavne za njegu, izdržljive i vrlo stabilne. Za razliku od drvenih terasa, nećete godinama živjeti već desetljećima. Osim Ausköseung polaganje je čak i lakše nego na drvenim terasama.

Iskopavanje je neophodno

Betonski blok Terraces obično zatvoriti u istoj razini s okolnim terena. To znači da najprije moraju kopati prema tlu - u tehničkom jeziku koji se naziva Auskofferung. Dubina je vođen razine podrške i polaganja sloja visine bloka i potrebnoj raspora - obično, ali u svakom slučaju, oko 30 - 40 cm. Mali mali bager ogromno olakšava rad ovdje.

Usput, gradijent se već mora uzeti u obzir prilikom iskopa i mora se već tamo stvoriti. Temeljni tečajevi se stoga primjenjuju u Auskofferungu s nagibom.

metode za ugradnju i mogućnosti za betonske ploče

betonske ploče su dostupne u mnogo različitih veličina, oblika i boja. To omogućava izradu vrlo individualnog uzorka na svakoj terasi, izgled prirodnog kamena je također moguć s betonskim blokovima. Najlakši način polaganja je križna veza.

Za posebne instalacijske metode, osobito u divljem preseljenje ili uzoraka najprije treba napraviti detaljan plan za instalaciju ili može povući kako bi se točno utvrdilo potrošnju materijala, a također može prenijeti željeni uzorak pravilno na vaš vrt. U modelnim vrtovima možete biti nadahnuti.

korak-po-korak upute za polaganje betona kamenu terasu

  • Terrassenplatten
  • polaganje pijesak
  • šljunka za nosivi
  • mini bagera ili lopatama i pomagačima
  • vibracije ploča
  • Maurer string i drvene ulozi
  • razina
  • gumeni čekić

uspostavi prvog iskapanja

označiti područje terasi Podignite tlo prema tome s malim mini bagerom, inače s lopatom. Zatim napravite željenu nagibu unutar okvira tako da nastavite kopati do krajnjeg kraja. Nanesite

2. Predmet

baza Donesite šljunka koji će se koristiti za osnovnu naravno, i kondenzirati ga temeljito sa vibracijskom pločom. Osnovni sloj trebao bi biti debljiv najmanje 20 cm, u lomljenom tlu nekoliko centimetara deblji. Nanesite sloj polaganja pijeska debljine oko 5 cm na kompaktni temeljni tanjur.

3. Ugradnja ploča

napetosti kabel između polaganje drvenih kolaca imati naznaku zglobova i obilježiti polaganjem područje lako vidljivi. Tada možete početi instaliranje panela - paziti ravnomjerno široke fuge 3 - 5 milimetara i zglobovi su paralelni. U križnom osloncu također možete koristiti zajedničke križeve.

četvrti zglobova dolaze

Nakon polaganja samo morate svratiti zglobova - za korištenje ili posebnu spojnu pijesak ili suhom kolniku zajednički žbuke i natrag zglobova u nekoliko koraka, dok se puni.

Savjeti TricksSie može, ako je potrebno vrlo stabilnu palubu, postave betonske blokove u mort krevetu, ali dopušteno koristiti samo vodu propušta žbuke. Ali to je obično potrebno samo pri vrlo visokim opterećenjima, kao što je vozilo na vozilima. Usput, također možete koristiti odgovarajuće dizajnirane betonske blokove za "pravi" izgled prirodnog kamena. Oni su jednostavni za instalaciju i jeftiniji od prirodnog i kamenoloma.

Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar