Hvordan lage badekaret glitrende igjen

Badekaret er en av husholdningsartikler som vi bruker hver dag. Hyppig rengjøring er derfor absolutt nødvendig. Det skal imidlertid bemerkes at denne hyppige rengjøring også kan skade badekaret. Særlig kan feil håndtering av rengjøringsmidler og feil rengjøringsmidler forårsake riper, chipping eller chafing. Imidlertid er det enkle måter hvorpå glans og renhet av et nytt kar kan opprettholdes i lang tid.

Hva kan skje?

For skarpe rengjøringsmidler som påføres ufortynnet til emalje eller malte akrylbad, kan forårsake fargeendringer. Rengjøringsmidlene kan angripe malingen og oppløse det. Ofte anbefales det å bruke slipemidler eller skureputer hvis kanten på badet er veldig skittent. Imidlertid angriper disse midlene sterkt både emalje og akrylkar. Lakkert emalje badekar er nye veldig hardt og motstandsdyktig. Bruk av skuremidler eller lignende ødelegger imidlertid den glatte, smussavvisende overflaten og strø med små riper. Dette skaper mange innskudd for smusspartikler, karet blir stadig vanskeligere å rengjøre. Det samme skjer med akryl badekar. Disse er også meget motstandsdyktige på grunn av belegget, men skuremidler eller skuresvampe forårsaker også små riper her, som på den ene side sterkt reduserer overflatenes glans og på den annen side danner avsatte overflater for smusspartikler.

Hvilket middel, hvordan gjør du ideelt rent?

Både akryl og emalje kar skal rengjøres med forsiktighet. Myke rengjøringsklutter er uunnværlige hvis du vil beholde smussavvisende lag av karene. Mikrofiberkluter er ideelle for rengjøring, samt et enkelt, mildt og hudvennlig vaskemiddel. Spesielle rengjøringsmidler er ikke nødvendig. Sterk tilsmussing som fett eller kosmetiske kanter skal fjernes umiddelbart etter at de har blitt dannet med varmt vann og en myk klut for å forhindre misfarging av badet. Kalkavsetninger, som de som oppstår i vanskelige vannområder, kan raskt og enkelt oppløses med fortynnet sitronsyre. Det er viktig at syren skylles av umiddelbart med tilstrekkelig vann. Så glansen av karet vil bli bevart i lang tid.

Del med venner

Legg igjen din kommentar