Snö vakter måste installeras i många samhällen i Bayern duty

Vare sig i en stat eller kommun snö vakter obligatoriska på ett hus tak, ligger i Bayern delvis taklutningen av huset och platsen. Vad du måste uppmärksamma, vi visar här.

Snövakter är land eller samhällssaker

Även i Bayern är snövakter inte allmänt nödvändiga överallt. Men byggnormer för delstaterna Bayern och Baden-Wuerttemberg, till exempel, och Rheinland-Pfalz har bygg myndigheterna i varje kommun möjlighet att placera snö vakter.

Takhöjden är en faktor

Å ena sidan påverkar skyldigheten att fästa snöskydd normalt endast takytorna som möter det offentliga trafikområdet. Å andra sidan är det oftast bara tak med en höjd på mer än 45 grader som anges i dessa föreskrifter.

Ställa in varningsskyltar

Om du är osäker på om du behöver snöskydd, bör du kontakta den lokala byggmyndigheten eller kommunen.

Till dess, om det behövs, har de nya snödrivarna installerats, du bör ställa in varningsskyltar. Även om inga snöfallar är obligatoriska, hjälper varningsskyltar att skydda sina egna rättigheter.

ansvar ägaren

Husägare är i alla fall ansvarar för sin webbplats och är ansvarig för skador på personer eller fordon.

Husägaren kan tilldela sin hyresgäst eller vårdnadshavare sin skyldighet. Men då måste han kontrollera om denna uppgift också utförs på ett pliktligt sätt.

Fakta

  • Snow försvårar i allmänhet inte obligatoriskt i Bayern
  • endast den sida av huset måste vara utrustade med galler snö vakt ligger på gatan uppåt
  • flesta från 45 graders taklutning endast snö vakt
  • säkerhets skyldighet tilldela agenter som en husägare varningsskyltar
Tips & tricks Även om vid Om du inte exakt har snöskydd ska du installera detta skydd i snöiga områden i Bayern. När allt kommer omkring skyddar du dig själv och din familj först och främst.
Dela med vänner

Lämna din kommentar