Sneeuw bewakers zijn lokaal bepaling

Afhankelijk van de regio en de staat sneeuw bewakers kunnen voor daken die worden geconfronteerd met de straat, worden voorgeschreven. Vooral in besneeuwde gebieden kunnen sneeuwbeschermers verplicht zijn voor een dak vanaf een helling van 45 graden. is lawinegevaar

Hoe steiler het dak, hoe groter de kans dat uit een lawine of plak hier kunnen komen -

steile daken. Daarom zijn in veel gemeenschappen de sneeuwwachten op het dak al een vereiste.

Houders van daken die tegenover de openbare verkeerszone staan, moeten in het bijzonder voorzorgsmaatregelen nemen om lichamelijk letsel en materiële schade te voorkomen.

Provincies en gemeenten

Sneeuwwachtsystemen zijn in sommige deelstaten, zoals Hamburg, Sleeswijk-Holstein en Bremen, niet vereist. Nedersaksen, aan de andere kant, heeft zijn gemeenten in sommige regio's de kans gegeven om een ​​verordening voor sneeuwwachten in te stellen.

Andere staten hebben al hun gemeenschappen deze mogelijkheid geboden. Bepaal dan alleen de gemeenschappen, vanaf welke dakhelling en voor welke daken de sneeuwwachten regeren.

voorschriften van de gemeenten

meeste gemeenschappen voor te schrijven in het geval van een sneeuw wachtdienst die daken worden beschermd tegen een helling van 45 graden, het punt in de richting van het openbaar vervoer gebied.

Natuurlijk kan er een veel grotere verplichting zijn voor sneeuwwachten op kwetsbaarder plaatsen en plaatsen. Daarom moet u zeker informeren bij het lokale bouwkantoor of de lokale overheid.

sneeuwwachten - wat moet worden overwogen?

  • dakhelling locatie van het dak gebied
  • locatie van het gebouw in de besneeuwde regio
  • gemeentelijke regelgeving
Tips & TricksSie beveiligen met een sneeuw bewakers niet alleen buitenlandse voorbijgangers en auto's, maar vooral over je eigen familie te vervoeren. Dat is de reden waarom sneeuwwachten rond je eigen huis logisch zijn als je in een besneeuwd gebied woont.

al een sneeuwbal om je kinderen te gooien naar het complete sneeuwbericht dak kan een lawine dak onder die kinderen kunnen worden gemorst teweeg te brengen.

Deel met vrienden

Laat je reactie achter