Renovatie

Fijne vulstofconsistentie

Hulpnippels zijn gemaakt van glasvezeldoeken met fijne poriën. Ze worden in het vulmiddel gebracht met een mengsel van zelfklevende functie en inbedding. Een belangrijk criterium is de geschikte consistentie van de stopverf. Het moet homogeen en klein korrelig worden gemengd om afbrokkelen en cavitatie te voorkomen.

Spatels kunnen op dezelfde manier worden behandeld als opgerold bakpapier. Ze worden aan de zijkant van het vlakke oppervlak van de nieuwe ondergrond bevestigd en lichtjes aangedrukt met een brede platte plastic spatel. Netten met zelfklevende zijde kunnen bijna zonder druk worden geplaatst en geverfd. De maasporiën moeten zo gelijkmatig mogelijk vullen. Door het schrapen van de naar boven uittredende stopverf wordt het overtollige materiaal verwijderd en ontstaat een vlak oppervlak.

Evenwicht en duurzaamheid

Spatnets zijn duurzamer dan het dichten van scheuren, spleten en gaten. Voor het vullen van oppervlakken met voegen of vele inkepingen zijn speciale stoffen meer geschikt om te vullen.

Netten ondersteunen, naast de duurzaamheid, de gelijkmatige en gelijkmatige verspreiding van de stopverf. Bijvoorbeeld, terwijl grof textieltapes worden gebruikt bij het spuiten van kalkpleister, is het fijnere gaas vaak de betere keuze voor binnenvezelplaat en vezelplaat.

Verfranden

De randen van de aangebrachte spatel slijten meestal een beetje. Om de zijkanten gelijkmatig en niet zichtbaar te maken, worden de randen van de randen beschilderd met een kwast of een rol. Witte verf werkt het beste en "hecht" de randen van het gaas aan de omgeving. Tegelijkertijd wordt elk mogelijk uitsteeksel van afzonderlijke webbanen voorkomen.

Het schilderij moet altijd worden gemaakt met de richting van het invallende licht op het spateloppervlak om mogelijke schaduwen te voorkomen. Bovendien is de algemene werkrichting van binnen naar buiten en van boven naar beneden.

Tips & trucs Snijd mesh-stukken voordat u ze toepast. Wij adviseren afmetingen van maximaal een halve vierkante meter. Plaats de netten naast elkaar zonder dat de randen elkaar overlappen of elkaar direct raken.

Deel met vrienden

Laat je reactie achter