Het constructieschuim afvlakken

U kunt constructieschuim gebruiken voor een breed scala aan toepassingen. Het kan dus voorkomen dat u het PU-schuim glad moet maken. Hoe u constructieschuim gladstrijkt, hebben we in deze gids voor u in detail samengevat.

Typische toepassingen voor bouwschuim

Bouwschuim wordt voor veel verschillende taken gebruikt. Slechts in het gebied van ambachtelijke en home improvement hechtte toepassingen zijn onder meer: ​​

  • als montageschuim poorten
  • als isolatie voor daken, Ruw
  • voor het verlijmen platen zoals EIFS isolatie
  • achterpand vullen holtes
  • voor vulopeningen

Na Schuimen kan een glad oppervlak vereisen

Voor de meeste toepassingen is opschuimen met PU-schuim slechts één stap in het proces. Daarna, net als bij de installatie van het raam, is het constructieschuim vaak gepleisterd. Hoe het isolatieschuim wordt gebruikt voor de dakisolatie, leer hier.

Het gesneden montageschuim is echter niet glad

Het kan echter voorkomen dat een glad oppervlak van het constructieschuim nodig is. Hiervoor kunt u terugvallen op verschillende technieken. De achtergrond is als volgt: tijdens het schuimen, zwelt het schuim op en hardt het uit. Snijd nu het PU-schuim glad, het is openporig en ruw, dus alles behalve zacht. Gl Soepel schuim met stopverf gladmaken

Het geruwde oppervlak van het schuim kan nu anders worden gladgemaakt. U kunt cellulose-filler gebruiken, die u aanbrengt, verhardt en vervolgens vermaalt. Maar u kunt ook andere fillers gebruiken. Voor grotere oppervlakken hebt u mogelijk een constructieschuim gebruikt dat relatief elastisch is. Zodat het vervolgens gladgemaakte oppervlak niet kan breken, wordt een wapening aanbevolen.

Versterkende stopverf

Versterking van de reeds genoemde cellulose-vulstof, gipsvulling of andere plamuur voor het gladmaken met glasvezelnetten of gaasnetten. Dus neem gewoon een wapeningsnet op. Afhankelijk van welk bouwmateriaal je hebt gebruikt om het bouwschuim glad te maken, moet je het nog steeds verwerken met de juiste slijptechnieken. Gl Gladde, gladde verbindingsranden tijdens het schuimen

Als het constructieoppervlak zelf glad is, kunt u het zelfs gladmaken voor het uitharden. Hiervoor hebt u verbindingsstrips of verbindingsranden nodig. Deze worden eenvoudigweg vastgelijmd met een gladde plastic folie of een plastic kleefband, waarvan de buitenkant glad is. Laat het PU-schuim nu drogen totdat het volledig is uitgehard. Verwijder vervolgens voorzichtig de stroken of de folie of tape. Omdat op gladde oppervlakken zoals die van film, het PU-schuim niet kan hechten.

Tips & Trucs Even belangrijk is het snijden van bouwschuim. U kunt ontdekken hoe u het uitgeharde schuim optimaal kunt snijden in de gekoppelde handleiding.

Deel met vrienden

Laat je reactie achter