Energija

Interni propisi kao i dragulj U većini slučajeva zidane dimnjake izrađene su od debelih kamenja i zidanja zidanja. Oni su već izolirani po njihovoj konstrukciji. Žbukanje unutarnjeg dimnjaka odvija se samo zbog optičkih razloga. Ako se oko dimnjaka postavljaju paneli, koji se zatim žbukaju, moraju se poštivati ​​propisi o zaštiti od požara i propisi o izolaciji.

Prije žbukanja, dimnjačar bi trebao biti intervjuiran o namjeravanom projektu. On pruža informacije o potrebnim otvorima za čišćenje i ventilaciju, koji moraju ostati dostupni. Jednostavan način žbuke je grickanje. Žbuka se nanosi samo i grubo zaglađena. Za više rustikalnih dizajna krova, Berappen je dovoljan. Ver Čišćenje glave dimnjaka

Dimnjačasta glava koja strši iznad krova također može biti ožbukana. Važno je odrediti da li dimnjak ima stražnju ventilaciju. To ne može biti slučaj sa starim dimnjaka. Bez ventilacije, kondenzacijski oblici u žbuku, koji će u najgorem slučaju kliziti zidovima tijekom vremena.

Moderni radni prostori kao što su Fermacell odobreni su za oblaganje dimnjaka. Oni se mogu pričvrstiti kao srednji sloj na kamenje plašta i služe kao nosač žbuke. To štedi potpunu obnovu dimnjaka. Opet, važno je konzultirati dimnjaku i objasniti konstrukciju i demontirati.

Koristite posebne žbuke

Konvencionalne žbuke ne smiju se koristiti za žbukanje dimnjaka. Proizvođači izolacije nude posebno dizajnirane proizvode za dimnjake. Normalno, cementni mort koristi se za dimnjaku.

U unutrašnjosti, primjerice, prilikom žbuke dimnjaka s gips pločom može se primijeniti konvencionalna žbuka. Međutim, ovdje se moraju pridržavati propisa o stražnjoj ventilaciji i stanju dimnjaka.

Prije žbuke

Provjerite vrstu dimnjaka, uključujući unutarnju strukturu. Postoji li stražnja ventilacija i je li unutarnji ispušni kanal otvoren i bez oštećenja?

U slučaju sumnje, izbušite pojedinačne rupe u zdencu ljuske i provjerite da li zidanje crpi vodu.

Ako nema ventilacije, provjerite opcije za sanaciju i raspravite s dimnjačarom.

  • Odstraniti remont i žbukanje po dimnjaku i potvrditi ga u pisanom obliku. Re Research posebne žbuke i obratite pozornost na jamstva i jamstva proizvođača.
  • Savjeti i trikovi Žbukanje dimnjaka dotiče mnoge građevinske propise i zakone. Ako niste vješti obrtnik koji može sigurno i sukladno pravilima provoditi uvjete, zaposliti specijaliziranu tvrtku. To se posebno odnosi na vanjsku dimnjaku.
Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar