Renovare

Considerente pentru vopsire

  • protecție weatherproofing împotriva pătrunderii apei
  • rezistență la căldură Rezistența la intemperii

Gratarul este, de obicei, doar puțin protejate în aer liber. Asta este, este expus atât la fluctuațiile de temperatură, cât și la intemperii. În consecință, suprafața trebuie să fie inaccesibilă cu porii ei mari pentru intemperii. Vopselele de fațadă disponibile în comerț, utilizate în fațada casei, sunt potrivite pentru acest scop.

Protecție împotriva pătrunderii apei

Este chiar mai important ca apa să nu poată pătrunde în articulații. În îngheț, umezeala care a pătruns poate îngheța și arunca în aer betonul.

Aceasta ridică aceeași problemă cu un coș de grătar, așa cum se întâmplă cu o fațadă convențională: trebuie protejată complet de intrarea umezelii.

Rezistența la căldură

În zona exterioară a șemineului pentru grătar practic nu apar temperaturi de peste 60 ° C. Acest lucru nu are nici o problemă aici.

Totuși, asta arată diferit în interior. În orice caz, trebuie folosite numai vopsele și acoperiri rezistente la căldură. Astfel de picturi sunt de obicei scumpe, dar absolut necesare.

Protecție adecvată

Pentru protecția împotriva intemperiilor în aer liber, pictura obișnuită nu este suficientă. Fata de vopsea este o posibilitate, dar poate permite intrarea apei în anumite circumstanțe.

Opțiunea mai bună este așadar să tencuiești coșul cu tencuială obișnuită. Aceasta include și porii mari vizibili ai șemineului de grătar. Îmbinările trebuie să fie morterate. Fasada Culoarea fatadei poate fi ștearsă. Dacă vopseaua de fațadă este reînnoită în mod regulat, aspectul aragazului va fi păstrat pentru o lungă perioadă de timp.

În ceea ce privește tehnologia de încălzire, tencuiala nu este o problemă datorită temperaturilor exterioare relativ scăzute. În interior, cu toate acestea, pot fi utilizate numai acoperiri speciale, rezistente la căldură.

În cazul în care grătarul trebuie utilizat și ca șemineu la temperaturi de îngheț, sunt necesare construcții interioare speciale din metal în plus față de stratul rezistent la căldură.

Sfaturi și trucuriTermelul simplu de ciment pentru coșul de grătar poate fi, de asemenea, ușor de produs de către dumneavoastră. De regulă, un amestec de nisip, ciment și apă, care poate fi împrăștiat, este suficient pentru acoperirea și acoperirea. Primul strat de vopsea de fațadă trebuie diluat, dar după ce tencuiala sa uscat.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul