Små bortskaffelse af affald: Hvordan skal du bortskaffe dit jern korrekt

Er dit jern defekt og uden reparation? Eller vil du bare købe en ny enhed med mere moderne teknologi for at spare tid og nerver mens du stryger? I begge tilfælde er det nødvendigt med bortskaffelse af den gamle enhed, men må den blot smides ind i husholdningsaffaldet eller endda i den gule taske? Hvis ikke, hvad koster bortskaffelsen?

Sådan kasseres jernet korrekt

Så meget er sikkert: Efter den endelige død hører ikke elektriske apparater som strygejern og cd-afspillere i husholdningsaffaldet eller i den gule sæk. I henhold til lov om elektrisk og elektronisk udstyr (ElektroG), som trådte i kraft i 2006, skal husholdningsapparater overleveres til genbrugscentret.

Det er ligegyldigt, om el-apparatet er så stort som et køleskab eller en fryser, eller lidt som en jern eller smartphone. Lovgiverens største bekymring er, at råmaterialerne i elapparatet kan genbruges så effektivt som muligt.

Enhver, der bortskaffer deres jern i husholdningsaffald, må alligevel ikke forvente nogen straf, men gør ikke nogen skade for miljøet og dermed for sig selv. For at spare tid og veje kan du først samle nogle brudte elektriske apparater og derefter aflevere dem sammen.

Hvor meget koster bortskaffelsen af ​​jern i genbrugscentret?

Bortskaffelsen af ​​elektriske apparater i genbrugscentret er normalt gratis for privatpersoner. Handlende og virksomheder skal derimod betale et gebyr, men ofte er der ingen husstande.

Mange elektriske apparater indeholder miljøskadelige stoffer som bly, flammehæmmere eller kviksølv. Derfor bør gebyret for virksomheder ikke give nogen grund til at bortskaffe en enhed andetsteds.

Hvis du ikke kun skal bortskaffe et jern, men også en større enhed, så spørg om en afhentningsindstilling. Sådan kommer dit elektroniske affald sikkert til genbrugscentret, og du har bidraget til miljøbeskyttelse.

Tips og tricks Kommunernes forskellige byggeri værfter accepterer også adskilte elektriske apparater gratis. Bare spørg!
Del med venner

Forlad din kommentar