Micul Ghid de cumpărare pentru placi de acoperisuri

Atunci când cumpărături battens de pe acoperiș, ar trebui să păstreze câteva lucruri în minte. Ceea ce este important, și ceea ce este decisiv pentru preț, puteți afla aici.

Tipuri de construcții, umiditate reziduală și de prelucrare specială

Acoperișuri de lemn sunt, de obicei, fie tăiate sau planificate. Pentru construcția pe acoperiș, în anumite cazuri trebuie să aibă un conținut de umiditate reziduală mai mic de 20% sau 25% conform DIN.

Uscarea tehnică crește de obicei prețul cu câțiva cenți, dar este practic practic în industria prelucrării lemnului astăzi. Lemnul cu un conținut de umiditate reziduală mai mare, care trebuie să se usuce mai întâi, trebuie să aibă, de asemenea, un exces corespunzător, deoarece se contractează în timpul procesului de uscare. Dar pădurile uscate, totuși, se taie exact la măsură.

Lemnul impregnat nu este de obicei esențial pentru construcția acoperișului sau fațadelor ventilate, dar poate fi util în cazuri individuale. O protecție chimică a lemnului este interzisă pentru plăcile de acoperiș chiar și de DIN.

scădere mănunchi Conform lemn pătrat DIN pot fi depozitate în mănunchiuri nu mai mult de 10 din lemn, de obicei, un pachet conține comercial astăzi 20 de metri liniari. Pentru mulți comercianți, prețul contorului este diferit, dacă nu este cumpărat în pachete.

prețurile furnizorilor de selectate (începând cu 2013)

șipci uscat-cuptor, 24 x 48 mmbausep.de0,54 EUR / m
uscat-cuptor, 24 x 48 mmholz-wicharz.de0,42 EUR / m²
dusumea brute, netratate 38 x 58 mmholz-wicharz.deimpregnată 0,79 EUR / m
38 x 58 mmholz-wicharz.com 0,87 EUR / mp

costul battening La urma urmei, dacă se realizează zăbrele sau contra-lăcuit, consumul de lemn variază foarte mult. De asemenea, distanța dintre șine poate varia de multe ori în mod semnificativ de la acoperiș la acoperiș, în funcție de materialul de acoperire destinat. În acest scop, trebuie luate în considerare și considerente statice. Prin urmare, costul pierderii trebuie determinat în mod individual, principalul factor de cost este lemnul, unghiile necesare fac, de obicei, doar o mică parte din costuri.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul