Skråningen i flatt tak - så stor at det må være

Som med de fleste tak former, så nesten alt er mulig med flatt tak. Men om en helt flatt tak er fornuftig når du tenker på de høye standarder for isolering og tetting, er tvilsomt.

skråningen planlegge det flate taket

Selv ved valg av system for takrenne, bør du overholder akkurat den anbefalte skråningen som hevder produsenten.

Så anbefalte skråningen av flate tak, avhengig av bruken av bitumenplater, PU isolasjonssystemer eller plastplater kan variere høy.

flatt tak - hellingen på et øyeblikk

Den maksimale stigning på et flatt tak i Tyskland er meget høy, hvilket er realistisk også, er tallet for Østerrike. Derfor har vi disse angitt her.

  • minimum faller 2 prosent eller 1,1 grader
  • Anbefalt helling 5 prosent eller 2,9 grader
  • maksimale helning Tyskland 44 prosent eller 25 grader
  • maksimal helling Østerrike Velg 8,8 prosent eller 5 grader

taktekking for å passe helling

Et enkelt prinsipp på skråningen er, jo flere og sømmer har kjøp, bør det større gapet i et flatt tak bli.

Dichtbahn krever lite bakker

Så du må ringe for EPDM tetning ark som har ingen sømmer i beste fall, selvfølgelig, betydelig lavere felt av om lag fem prosent, eller om lag tre grader.

bitumenplater blir sveiset

Da bitumenfolie som er sveiset på taket må være fordi det ikke er tilstrekkelig brede materialplater, bør gapet i absolutt minimum tilfelle også være til fem prosent. Sterkt anbefalt er en litt høyere gradient.

takstein for flate tak

kurs takstein har på et flatt tak, det høyeste antall ledd. Slik at vannet så ikke kjøre under pannene, skråningen bør være høyere enn det er for et flatt tak i saken.

Noen produsenter tilbyr påvist flat takstein som allerede fungerer på en takvinkel fra syv prosent.

tips & triks Mens det er helt tilstrekkelig for en normal takrenne på en bratt taket for å se til høsten igjen for riktig, må du ha den hvis vannet ikke kan renne fritt på et flatt tak når det er mulig det ene øyet.

Bare noen få blader må være allierte og en av prosessene er allerede blokkert. Derfor bør du legge en stor sikte på hver tut for å stoppe bladene.

Del med venner

Legg igjen din kommentar