Rezistență la alunecare pe plăci

Placi, fără îndoială, au multe avantaje. dar unul dintre dezavantajele majore pardoseli din placi sunt problemele cu riscul de alunecare și surefootedness de pardoseli cu gresie. Ce se poate face împotriva riscului de alunecare a solului, care podele rezistent la alunecare și care sunt nepericuloase, pot fi găsite în acest post.

Efortul de curățare și de curățare

Pentru toate acoperitoarele de podea, rezistența la alunecare și efortul de curățare sunt două proprietăți exclusive.

Pe suprafața mai netedă, cu atât este mai ușor să curățați. Dimpotrivă, acoperitoarele de pardoseală sunt mult mai rezistente la alunecare decât suprafețele netede, mai ales atunci când sunt ude.

Un compromis între cele două proprietăți poate fi întotdeauna doar o soluție parțială. În cele mai multe cazuri, dacă doriți siguranță, trebuie să trăiți cu un efort de curățare puțin mai mare.

Diferite tipuri de comision Când este vorba de aprecierea profesională a rezistenței la alunecare a pardoseli gresie, trebuie întotdeauna să facă o diferență în tipul de inspecție. Anti-alunecarea depinde foarte mult de faptul că pardoseala din pardoseală este introdusă cu încălțăminte sau cu desculț.

Verificarea rezistenței la alunecare are loc întotdeauna pe așa-numitul plan înclinat în conformitate cu o procedură de verificare tehnică precis definită. Rezultatul este așa-numitele clase de rezistență la alunecare, care sunt definite în standard.

clase non-alunecare

Rezistența la alunecare de dale este determinată cu ajutorul unei proceduri de evaluare standardizate, rezultatele conduc la clasele non-alunecare, pe care o puteți vedea dale de cumpărare. Rut Clasele de rezistență la înclinare sunt desemnate prin litera R și o valoare numerică. Acestea variază de la R9 până la R13

din clasa R 9 - rezistență la alunecare foarte mică clasă

  • R10 - normală rezistență la alunecare
  • R Clasa 11 și Clasa R 12 - creșterea rezistenței la alunecare din clasa
  • R 13 - este un efect foarte mare anti-inflamator
  • Un risc particular în așa-numitele zone goale fără picioare umede, cum ar fi piscine sau saune. Aici trebuie să acordați o atenție deosebită unui design ridicat de șipci de gresie. Standardul actual face diferența între trei tipuri de zone (A - C), fiecare având un risc diferit de alunecare.

Valabilitatea clasei de rezistență la înclinare

Clasele de rezistență la deplasare trebuie considerate de lege numai în zonele comerciale. Pentru sectorul privat, aceste clase nu se aplică.

Trebuie să vă amintiți, totuși, că puteți fi tras la răspundere ca proprietar. Dacă un oaspete al casei este utilizat, de exemplu, pe trecerea de teracotă la o saună subsol să cadă, și se dovedește că dalele nu a fost suficient antiderapantă pentru această aplicație, puteți obține ca un proprietar probleme destul de grave.

De asemenea, în interesul propriei dvs. siguranță, ar trebui să acordați atenție unui grad ridicat de rezistență la alunecare, în special în zonele în pericol.

Sigilii

Porțelan gresie gresie sunt, în general, non-alunecare în versiunea obișnuită. Acest lucru se schimbă totuși printr-o etanșare adecvată, de asemenea, cu acoperiri de suprafață ex-lucrări ale plăcii. De asemenea, impregnarea plăcilor, cum ar fi aplicațiile în exterior, poate fi problematică în ceea ce privește rezistența la alunecare.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul