Skifer som et gulv - hvilke muligheder er der?

Skifer har en meget speciel touch som en natursten. Især indendørs er det et meget efterspurgt materiale, der ser meget høj kvalitet og elegant. Skifer kan også bruges som gulvbelægning - mulighederne herfor beskrives detaljeret i denne artikel.

Skifer

Skifer er en meget fissil, fordi lagdelt sediment. På grund af sine specielle farver (for det meste grå til sort), men også gennem det lagdelte udseende, ser det meget ædle og dekorative ud. Skifer er en lersten (såkaldt skifer), krystallinsk skist er meget sjælden. Men de er også lavet af skiferarter, der har undergået krystallisation under meget højt tryk og høj temperatur.

Skifer som gulvbelægning

Mange skifer typer (som den velkendte Lotharheiler skifer) er særligt hårde og resistente og er derfor også velegnet til fremstilling af gulvbelægninger.

Som gulvbelægning er skifer meget diskret på grund af dets farveskema (normalt i forskellige gråtoner, men også i mørke røde og grønne) og tilpasser sig harmonisk til enhver indretningsdesign. Den solide natursten er tilbageholdende elegant, den kan opdrættes af forskellige måder at lægge på.

Overfladestrukturen kan variere fra meget udtalt til næsten helt glat. I tvivlstilfælde bør man helst vælge skifer med en klart struktureret overflade, fordi de har en naturlig slidstyrke.

Interessant korn

Hver skifer sten er næsten et one-of-a-kind stykke. Kornet og farven på hver sten kan være meget anderledes. Som følge heraf kan forskellige effekter og meget livlige gulve udformes, som har et naturligt udseende. Forudsætningen er, at stenene er lagt hensigtsmæssigt.

Skifer udendørs

I grund og grund kan skifer også bruges som udendørs gulvbelægning - men det gælder ikke lige for alle typer skifer. Når du lægger i frostgrænsede områder, er det vigtigt at være opmærksom på stenernes vandabsorptionskapacitet. Det skal være lavt nok, så der ikke er nogen risiko for frost (stenene kunne ellers briste i frost).

Fordele og ulemper ved skifer gulv

Lejligheden af ​​skifer er kompleks og kræver specielle materialer, også til fugning. Efter installationen bør skifer impregneres så meget som muligt - og der er også specielt koordinerede løsninger til dette.

På trods af omhyggelig omhu (skifer er ikke særlig omsorgsfulde) kan det lejlighedsvis komme til at hugge på stenene. Dette er et tegn på patina og normalt for hver skifer. Det ser alligevel ikke godt ud først.

Tips og tricks Den enkleste løsning ville naturligvis være at bruge porcelænstentøj i original skifer udseende. Så du har optisk og haptisk skifer, mens du har næsten mindre indsats med pleje og rengøring af keramiske fliser i imitationsdesign.

Del med venner

Forlad din kommentar