Skiffer

Build Slate är en byggnad material som har varit känd sedan urminnes tider, och har använts i många århundraden. Mörka skiffer spelar från antiken en viktig roll för tak samt för att skydda fasaden mot väder och vind, under de senaste åren, är naturligt skiffer igen mycket på modet.

Produktionsprocess

Slate är geologiskt producerad från mudstone under högt tryck och vid högre bergtemperaturer. Liksom i den här processen stryker lermineralerna längs upphöjda lösningsytor - sålunda skivans plattliknande stratifiering. Skifferplattor sönders nu helt automatiskt med diamantsågar och avlägsnas i block. Den vidare bearbetningen utförs sedan genom att dela och trimma skifferblocken i ungefär 5 millimeter tjock skiffer, som i regel kan användas, i vissa fall ännu mer bearbetade. Eftersom skiffer är en sedimentär rock är den särskilt resistent, även mot vädret. Som en skiffer finner han därför användning inom byggbranschen. Slate minas ofta i Tyskland.

användningsområden

De nedbrutna skiffer är idag - som brukade vara - som främst används i hus konstruktion. bredvid den var före införandet av storskalig industriell papperstillverkning och skiffer tabletter för att skriva fortfarande en av de viktigaste användningsområdena för minerade skiffer, men idag denna typ av användning spelar praktiskt taget knappast siffror spelar ingen roll. Inom huskonstruktionen kan skifferplattor framförallt användas för att täcka tak och för att skydda fasader mot effekterna av vädret. Naturlig skiffer är extremt hållbar och ofta nästan helt intakt efter hundratals år. I synnerhet i de tidigare konventionella bindingsverkshusen var skyddet från fasadens skifferplattor faktiskt avgörande för husens hållbarhet. Idag återfinns en trend mot naturmaterialets skiffer som fasadskydd, vilket också har ett mycket tidlöst utseende. Idag används den inte längre endast för kommersiella eller offentliga byggnader, men alltmer också för privathem. Något mindre utbredd är inomhusprodukter, till exempel skifferplattor eller skiffer väggbeklädnad, och ibland används skifferskivor i speciella byggprojekt. Lär kända gamla designs för trappor, bordsskivor, golvlister och tegel från skiffer också bredvid det under de senaste åren en betydande väckelse, särskilt som verkliga, ekologiskt återvunna Naturbaustoffe.

Produkter

skiffer skiffer

skiffer i termer av dess pris och prestanda, ett mycket fördelaktigt material, som också kan erhållas mycket ekologiska i den inhemska området. Beroende på vilken typ av takmaterial, det finns olika typer av skiffer - Fri station, rektangulära mallar akut vinkel eller ens den så kallade gamla tysk stil som täcker varje kräver lämpligt formade tak skiffer, en roll som spelas av taklutningen. Taket ska alltid utföras av en skicklig hantverkare för att säkerställa korrekt takläggning.

väggbeklädnad

Inom väggbeklädnader, den andra huvudområde i Slate, används både vid nybyggnation och renovering av gamla byggnader, inte bara den skyddande effekten av skiffer att bära, men också god ventilation av fasaden så mycket bättre av skiffer garanteras, som med många andra mönster. Här spelar också livslängden och det höga ekologiska värdet av skiffer en roll.

storlekar och priser

måtten är till priset av skiffer plattor och skiffer bältros å ena sidan betydande däremot tjockleken på skiffer. och formningen. Enkla skiffer i storleken 30 x 20 centimeter för att täcka fasaden är ca 2 - 3 euro per styck, men kan också vara betydligt högre beroende på vilket skiffermaterial som används och dimensionerna. Taket det beror i första hand på säkerheten - i så kallade "vilda cover" priset per kvadratmeter är cirka 140 euro, medan kan förväntas per kvadratmeter i den gamla tyska täckning vanligtvis runt 80 euro - prisskillnaderna är här så kraftigt väl. De billigaste varianterna på taket är böjda stycken och rektangulära varianter, vilket vanligtvis orsakar kvadratmeter priser på 45 till 60 euro.

Inuti är priserna konsekvent högre - speciellt med skifferplattor, det finns en signifikant prisskillnad mellan frostbeständiga och frostbeständiga skifferplattor. För fönsterbrädor, trappsteg och väggbeklädnader är priserna vanligtvis baserade på vilken typ av skiffer som används, dimensionerna och tjockleken - speciella mönster är vanligtvis mycket högre priser. process

skiffer

När det gäller tak skiffer, bör tillåtas att arbeta expert i alla fall - routinginstruktioner, eftersom endast DIN det redan tillhandahåller, är ibland hela komplexa och nödvändigtvis erfarenhet faktiskt korrekt och hållbara tak att nå. Här borde du bara arbeta som hemförbättring, om du har lämplig kunskap.

Det är emellertid annorlunda i fasader - om det inte handlar om specifika mönster eller ornament, kan du enkelt installera skifferplattor själv. Speciellt när det gäller äldre byggnader vars fasader kommer att täckas med skiffer kakel, du kan göra att tänka på en isolering, som är placerad under skiffer - i dessa fall kan du bygga en enkel ventilerad fasad med hjälp av en ströläkt. Även den vanligtvis går med viss skicklighet problem själva.

I enklare fall där det handlar om beklädnad av fasaden enbart Slate spikas i allmänhet. Typ av omslag kan vara annorlunda här - särskilt klassisk är skalformen, som har en viss likhet med det gamla tyska locket på taket. I fasaden har alla skifferplattor samma höjd och samma bredd, medan de varierar i storlek på taket, desto mindre är den övre på taket. De skiffer för fasaden helt enkelt spikade det klassiska mönstret ovanpå alternativt kan de fästas med fästen i vissa typer av installationer.

I moderna byggnader kan du också lita på det rektangulära dubbla locket - det betyder framförallt ett tydligt, tidlöst utseende som ser väldigt diskret ut. Minsta täckning här beror på skiffer, den föreskrivna höjden är 60 mm. Här, alternativt, antingen häftas eller skruvas. Running som ett dragit lock medan användningen av material är mindre.

Det billigaste alternativet är universalskyddet - antingen från höger till vänster eller i motsatt riktning.

Sammanfattning

skiffer är en hög kvalitet naturliga produkter och en kombination av tradition och tidlös elegans som är lämplig för tak och fasadbeläggning även privata hus. Särskilt i området av taket som täcker enastående pris-prestanda-förhållande spelar en viktig roll i fasaden täcker särskilt utmärkt skydd av fasaden mot väder och vind, den enorma livslängd och okänslighet för skiffer och god ventilation egenskaper hos en skev arv täckning. När du använder skifferplattor inomhus är den tidlösa elegansen och hållbarheten hos skiffer fönsterfall, steg, kakel och väggbeklädnad särskilt övertygande.

I tidigare tider var främst offentliga och kommersiella byggnader skyddade med skifferfasader, men framför allt korsverkshus, som på grund av sin konstruktion vanligtvis har mycket känsliga fasader. På den tiden var skifferbeklädnaden mycket vanlig, främst på grund av bristen på andra byggmaterial. Här är också skifferplattornas enorma hållbarhet: I historiska byggnader krävs ofta rehabilitering av skifferfasaderna efter flera hundra år, enbart för att naglarna används för att fästa skifferens rost. Skifferen är fortfarande helt intakta. Med skiffer av god kvalitet kan det förväntas vara i flera hundra år, vilket många historiska byggnader idag visar.

Tips & tricks skiffer som ekologiskt byggmaterial: Särskilt i konstruktionen är nu många konstmaterial tillgängliga som är kraftfull, men förbrukar i sin produktion ofta höga halter av naturresurser och utgör alarmerande avfall. Speciellt i ekologiska termer men naturliga byggmaterial är mycket mer fördelaktiga, ännu mer om de kan brytas och bearbetas lokalt. Som en sten är skiffer ett rent naturmaterial som bara skärs i önskad form industriellt, så ekoskalans av skiffer är extremt positiv. På grund av den utmärkta hållbarheten genereras nästan ingen avfall, och i så fall kan de kasseras eller återanvändas utan problem, eftersom det bara är vanlig sten.
Dela med vänner

Lämna din kommentar