Luminile sunt în mod constant îngroșate - cum poate fi asta?

Dacă condensul se formează întotdeauna pe luminatoare, acest lucru nu este doar enervant. Pe termen lung, aceasta poate provoca daune grave structurii de construcție și ferestrei și adesea contribuie și la formarea mucegaiului. Ce este mistul de luminatoare și ce faceți împotriva lui, puteți citi aici.

Explicarea formării condensului

Izolarea geamurilor

Ferestrele acoperișului au, în general, valori U mai slabe decât ferestrele verticale. În timp ce ferestrele verticale pot avea valori U de până la 0,6 W / (m²K) și chiar mai puțin, există doar câteva luminatoare cu valori U scăzute. În general, fereastra de acoperiș este o zonă mult mai rece decât o suprafață de perete bine izolată (valoarea U pe perete este în mod normal 0,20 W / (m²K) sau chiar mai mică). Fiecare luminator creează automat un loc rece în cameră.

Remediu

Prin înlocuirea ferestrelor cu luminatoare mai bine izolate, puteți face față problemei. Dacă diferența dintre valoarea U și perete este suficient de scăzută, formarea condensului nu are loc.

Încălzire fereastră de acoperiș

O alternativă mai ieftină poate fi instalarea unui încălzitor fereastră acoperiș. Aceasta încălzește geamul la margine și împiedică condensarea.

Sfaturi și trucuri Asigurați-vă că luminile dvs. sunt scurgeri. Punctele slabe sunt o punte termică foarte eficientă și provoacă un grad ridicat de condensare, în același timp o pierdere uriașă de căldură în cameră.
Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul