Takvindu: Varmeisolerende glass for å hindre at rommene blir oppvarmet. Bygning ein Beskyttelse mot sola er viktig, spesielt for takvinduer. I tillegg til ulike skyggeløsninger - for eksempel rulleskodder eller rullgardiner - kan takvinduene også utstyres med varmeisolerende eller til og med byttbart glass. Hvordan dette virker, og hvilke muligheter det er, vil du lære i dette innlegget.

Disse stoffene i glasset absorberer energi fra solstråling og slipper den ut på utsiden. Effektiviteten til disse vinduene kan variere avhengig av type og mengde blanding.

Refleksjonslinser

Reflekterende solbeskyttelseslinser er utstyrt med et spesielt reflekterende belegg. Belegget kan enten reflektere i det infrarøde området (kun varmestrålingen) eller i det synlige området (ekstra refleksbeskyttelse). Filme Filmer av metalliske halvledere brukes vanligvis til beleggingen. Beleggets tykkelse er så tynn at det vanligvis er umerkelig for det blotte øye.

Byttbar glass

De siste årene har flere og flere omstillbare glasser funnet seg på markedet. Produksjonsteknologiene og produksjonskostnadene for dette glasset har allerede blitt betydelig redusert.

Ikke desto mindre er prisene fortsatt godt over konvensjonelle briller. I enkelte tilfeller koster dette spesialglaset "Smart Glass" opptil 700 EUR per m², avhengig av type konstruksjon og vindusstørrelse.

Fungerende

Byttbar glass består av to laminerte glassruter, mellom hvilke det er en tynn film av termokrom eller elektrokromisk glass.

Termokromisk glass kan automatisk bytte seg selv til glassovergangstemperaturen, elektrokromisk glass krever lave strømmer å plette og misfarges.

Siden spenninger mellom 1 og 3 volt vanligvis er tilstrekkelig, er det nok batterier til å produsere spenningen. Elektrisitet er nødvendig bare under farging eller avfarging. Deretter kan systemet forbli deaktivert.

Nyere briller har allerede en trinnvis krets. I opptil fem trinn kan varmestrålingen reduseres mellom 30 og 90 prosent.

Effektivitet

Med sollys, avhenger virkningsgraden av typen glass. I tillegg tilbys solbeskyttelsesbriller med ulike grad av effektivitet for å møte ulike krav og installasjonssteder. For effektiviteten er den såkalte g-verdien (total energioverføring) avgjørende. Dette er verdien som kvantifiserer hvilken mengde solenergi som fremdeles kommer inn i rommet. Jo mindre g-verdien, desto høyere er solkremvirkningen. For moderne briller varierer disse verdiene mellom 0,18 og 0,48, mens varmeisolerende glass har noe høyere verdier på ca. 0,6.

Spesielle solbeskyttelses- og varmeisolasjonsfolier gir mye samme beskyttelse til mye lavere kostnader.

Ulempen med termisk isolasjonsglass i takvinduet er at solstråling ikke kan brukes til å støtte vinteroppvarming. Her er fremfor alt en betydelig fordel ved byttebriller.

Del med venner

Legg igjen din kommentar