Krovni prozor se ne može ponovno zatvoriti - što učiniti?

Mnogi sklopivi ljuljački prozori imaju takozvanu funkciju izlaza u nuždi. Kada se prozor otvori, ponekad se ne može zatvoriti. Što možete učiniti, a što savjeti postoje, možete pročitati u ovom postu.

Problemi s različitim vrstama prozora

U slučaju čistih prozora, problem se obično javlja relativno rijetko. Ovdje se može dogoditi da prozor, ako je otvoren preširok, otežava zatvaranje. Ali to se događa samo s određenim vrstama prozora.

Ručka na mjestima s Velux prozora

Posebno kod prozora marke VELUX, često se događa da ručka ne radi ispravno kada je prozor otvoren. Ako se ručica pomakne u "zatvoreni" položaj (okrenutom prema dolje) dok je prozor još uvijek otvoren, neće se zatvoriti. Ručica se tada ne može vratiti u "otvoreni" položaj kako bi započela novi pokušaj zatvaranja.

U ovom slučaju (s većinom tipova prozora) nalazi se mala ručica za oslobađanje crne boje. Morate pritisnuti ovu polugu kako bi se prozor ponovno zatvorio. U većini slučajeva, to poluga je u donjem lijevom

može pojaviti nekoliko problema:

  • takvi barovi ne može naći (u ovom slučaju: Upute slijede)
  • vijaka spojnice (Rješenje: provjerite glatko s malo ulja)
  • vijak sjedi drugi položaj kao što je gore opisano (pogledati funkciju zasun naći u uputama u prozoru)

Notfallöffner u izlaznom prozoru hitne sa tzv Notfallöffner mogu biti prisutni. Ako se aktivira, prozor se često može zatvoriti samo s velikim naporom. Koji dijelovi brave moraju biti operirani za svaku, razlikuju se od modela prozora do modela prozora. U tom slučaju, samo izgled u uputama pomaže.

Savjeti i trikoviAko se prozor ne može zatvoriti niti jednom od metoda, a nijedna od gore opisanih postupaka ne uspije, svakako se obratite specijaliziranoj tvrtki koja prodaje ili instalira krovne prozore proizvođača. Pretjerana uporaba sile nije preporučljiva jer se prozor može uništiti.
Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar