Krovni prozor i kiša - kako se možete zaštititi?

Otvaranje prozora bez prozora slučajno kada kiša je vjerojatno najgora nesreća koja vam se može dogoditi. Naknadno oštećenje vode može biti znatno i uzrokovati veliku štetu. Najbolji način da se zaštitite od zaborava je pročitati ovaj članak.

Zaštitne opcije

Zaštita od kiše

Krovni prozori koji imaju električni sustav upravljanja obično imaju instaliran tzv. Bez obzira na postavljene ventilacijske programe, ta automatska sklopka automatski zatvara prozor kada se pojavi kiša.

Neće se otvoriti sve dok kiša ne završi. Ili se prozor ponovno otvori na sljedećem planiranom vremenu ventilacije, pod uvjetom da su postavljene intervalne programirane ventilacije i da više ne kiša.

Kada ugradite automatski regulator, senzor kiše obično se automatski integrira u radnu jedinicu, barem za proizvođače marke.

Elektronska kontrola domova za automatizaciju

Inteligentni sustavi kontrole domova mogu se upravljati i putem smartphonea ili tableta. Ako se primijetite da ste zaboravili zatvoriti prozor, to se lako može postići preko telefona ili tableta, pod uvjetom da je električna kontrola prozora povezana sa sustavom usluga zgrade.

Uobičajeno, senzor kiše integriran je u kontroler ionako, tako da obično ne morate brinuti o tome.

Funkcija prisilne ventilacije

Mnogi robni krovni prozori imaju prisilnu ventilaciju. Ako je napadač samo na pola puta, soba je trajno prozračena, ali kiša ne može prodrijeti. Ako uvijek koristite kontinuiranu ventilaciju, neće se otvoriti i nećete zaboraviti zatvaranje.

Naknadna prisilna ventilacija s izmjenjivačem topline

Ovi ventilacijski sustavi, koji se također mogu naknadno ugraditi, imaju veću brzinu protoka zraka od mnogih dostupnih sustava od samog početka. Bel Soba je trajno prozračena s potrebnim minimalnim izmjenama zraka, a toplina ispušnog zraka se prenosi na dovodni zrak s minimalnim gubitkom (max. 10 - 15%). Dakle, čak iu hladnijoj sezoni, usprkos stalnoj ventilaciji, nema izgubljene vrijedne prostorije.

Savjeti i trikovi Možete također postaviti krovne prozore s kontrolnim jedinicama koje neovisno o liniji. Imajte na umu, međutim, da u ovom slučaju nećete uvijek imati mogućnost povezivanja krovnih prozora i njihovog sjenčanja na sustav za upravljanje zgradom s daljinskim upravljanjem.

Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar