Socklar Uppvärmning: modern och effektiv form av uppvärmning

lister värmare hittills mycket lite är känt - men de representerar många skäl en ganska fördelaktig och effektiv form av uppvärmning Vad finns det på marknaden, där du får en golvuppvärmning och vad det kostar, kan Du kan läsa om den här artikeln.

Hög uppvärmningseffektiviteten i sockeln uppvärmnings

En integrerad i BMC aggregatet kan vara en mycket effektiv form av uppvärmning i många fall.

Baseboard värmare installeras längst ner på väggen. Det ger en hög mängd strålningsvärme, som först värmer väggen och släpper sedan värmen jämnt in i rummet.

Höga väggtemperaturer anses vara gynnsamma - både när det gäller inomhusklimat och energieffektivitet. I detta avseende är därför baseboarduppvärmningen verkligen en mycket fördelaktig lösning.

Från hennes ande att den möter Hypokaustenheizungen som redan används av romarna i många byggnader och bad, som är en faktiskt ganska avancerad och effektiv värmesystemet.

Installationen är relativt enkel och okomplicerad, jämfört med andra värmesystem är priset ett mycket intressant kriterium. Sammantaget finns det några möjliga fördelar här.

Fördelar med lister uppvärmnings

  • undvika värmedynor på taket - därmed större effektivitet
  • hög andel av strålningsvärme
  • höga väggtemperaturer - därmed också reducerande fukt och mögel fara att montera
  • billig och lätt
  • optisk fördel jämfört med andra, chunky värmesystem

priser för golvlister Uppvärmning

De enskilda värmeelementen kostar cirka 100 euro per linjär mätare, en extra hög installation eller installationskostnad elimineras. Således är uppvärmningen också bland de billigare värmesystemen. Beroende på tillverkaren kan priserna variera något.

källor på Internet

  • heizleiste.de Den stående bakom sido Tillverkare PERFECTA har arbetat sedan 1991 inom området för innovativa värmesystem och erbjuder också sin egen socklar uppvärmning på
  • cuprotec.de Tillverkaren säljer intill golvuppvärmning också Hypokaustensysteme och är specialist inom detta område.
  • ush-innovationen.de Här värms uppvärmningen av tillverkaren klimaboard.

Hur man sparar kostnader

Jämför värmeproduktionen och erbjudanden från de enskilda tillverkarna noggrant. Så du kan vara säker på att du faktiskt kommer att få bästa möjliga uppvärmning till bästa pris.

Tips & tricks Lär även om andra innovativa värmesystem, såsom infraröd - så att du kan bäst bedöma prestanda och effektivitet av uppvärmningen.
Dela med vänner

Lämna din kommentar