Plinten voor verwarmingsbuizen: prima dekking

renovatie aan de gang in veel oudere gebouwen nog steeds verwarmen leidingen langs de muur - om die lelijke leidingen te dekken, zijn er specifieke plinten. Zelfs baseboard-kanalen komen hier mogelijk voor in aanmerking. Wat is hier en waar te krijgen, lees hier.

skirting trunking versus tubecovers

voor de particuliere sector er meestal zogenaamde buisbekleding - plinten, die speciaal zijn gemaakt om te dekken langs de wand lopende verwarmingsbuizen.

theorie kan daarmee ook systemen trim voor het gebruik commerciële sector, maar visueel doet denken aan grote kabelkanalen, en de meeste zijn alleen beschikbaar in effen wit. Een interessant combinatiesysteem voor het verwarmen van de bekleding en het leggen van kabels is afkomstig van de fabrikant Rehau AG.

Aan de andere kant vindt u in de particuliere sector buisbekledingssystemen in bijna alle standaard kunststofdecors voor plinten. Maar ze zijn meestal een beetje duurder en in sommige gevallen iets minder gemakkelijk te monteren dan gewone plinten.

voordelen van kunststof plinten voor verwarmingsbuizen

  • te openen verwarmingsbuizen eenvoudig onzichtbaar
  • stabiel in commerciële systemen, zelfs stopcontacten worden gemonteerd
  • niet alleen als een afdekking van de verwarmingsbuizen, en een kabelkanaal gebruikt

weergeven

De stroken, waardoor voor de particuliere sector zijn vaak tot 8 EUR per strekkende meter - commerciële systemen zijn hier soms aanzienlijk goedkoper.

Leveringsbron op internet

  • rehau.de De bekende fabrikant biedt zijn eigen systeem voor het afdekken van verwarmingsbuizen en legkabels in de commerciële sector.
  • amazon.de Ook in de Amazon hardware winkel zijn er enkele aanbiedingen.
  • superleisten.de De winkel biedt ook, onder andere, pijpstrips voor de particuliere sector in veel decors.

Hoe u kosten kunt besparen

De eenvoudigere commerciële systemen zijn niet zo leuk, maar meestal goedkoper en vaak erg stabiel. Als u een meer visueel aantrekkelijke oplossing wilt, moet u gewoonlijk een beroep doen op de duurdere, op huis gebaseerde, pijpleidingsystemen.

Tips & TricksBekijk specifieke aanbieders van plinten, als ze ook geen pijpvoeringen hebben. Vaak zijn er ook speciale plinten met voldoende diepte voor u. Anders kunt u mogelijk ook overschakelen naar een geschikte houten lambrisering, als dat leent.
Deel met vrienden

Laat je reactie achter