Zid vješto obojena bojom

pregradnja Bijela tako široko koristi kao zidne boje, jer je neutralna boja dobro se slaže sa svim drugim bojama. Ako želite bojiti jedan ili više zidova u boji, popis komplementarnih boja pomaže vam da odaberete. Pored dobre neprozirnosti, ujednačenosti i čistih prijelaza, svaki zid bi trebao biti stilski usklađen.

Umjetnička osnova

Slikarstvo zidova je jedna od jednostavnijih metoda primjene boje. Za razliku od lakiranja, betonska tapeta ili zidna žbuka mogu apsorbirati odgovarajuću boju. Neki obrta čimbenici osigurati uspješnu dizajn:

  • Temeljito snimanje i pokriva zaštićenog područja
  • za adekvatnu identičnim mješavina boja Gudački projekta (može se miješati mehanički moguće s nekoliko kante boje)
  • zajedno proturječan slika alat (četke i valjke), četkanje usporedivu količinu tinte
  • vremenski pomaknut Slikarstvo usluge (kutova, rubova, lica) organizacijska vlažne što je više moguće kako bi se omogućilo mokro (drugu osobu)

neprozirnost i ujednačenost

pogotovo s intenzivnim i tamnije boje bilo neravno pokrivenost je posebno upečatljiv. Za najbolje rezultate, sljedeća pravila će pomoći:

  • Svaki sloj boje primijeniti što je moguće tanji ravnomjerno
  • svjetlo na mračne potrebe najmanje pet string odlomci
  • mrak na svjetlo je uvijek prva oslikana
  • upijanju podloge ravnomjerno nanošenjem zid ne niveliraju
  • boja može promijeniti moguće Freier Dodatne boje
  • Ako bojite zid u boji, želite planirati intenzivne obojene površine. Kada se pita koja je boja prikladna, trebalo bi malo pregledati u općoj teoriji boja. To je osobito istinito kada se zid treba obojiti u dvije boje.

Popularni i moderni su crvene, tamne, mahovine i travnate zelene boje i tonovi između žute i narančaste boje. Budući da odgovarajuće boje stvaraju optičku interakciju, stil uređenja i različite boje zidova treba provjeriti za taj učinak. Boje koje brzo "zagristi" stvaraju razoran faktor u udobnosti stanovanja. Zavjese i namještaj često donose vlastite dominantne boje. Prirodno drvo ili metalne površine, crno i bijelo su relativno neutralne. Za sve druge kombinacije boja, tzv. Komplementarne boje trebaju se podesiti pomoću kotača u boji. Međutim, treba uzeti u obzir povećani ili smanjeni optički učinak. Ako se odaberu vrlo intenzivne boje zidova, percepcija i percepcija atmosfere prostora može biti snažno pod utjecajem. U nedoumici, usporedbe testova male površine interakcije korisne su.

Tamne boje što je blizak izvoru dnevne svjetlosti kao prozor. Tamne boje na prozor zid ideala, do pola sobi dubine sasvim normalna na bočnim zidovima, duboko u svemiru ili na stražnjem zidu samo pod odgovarajućim uvjetima osvjetljenja

iskaza i uzoraka

Dodatna utječe na cijelu atmosferu u sobi je stvorio nonuniformly obojenim zidovima. Ako je zid samo djelomično oslikan, može se odabrati mnogo "bolder" kombinacija i kontrasta. To se također odnosi i na različite visine štrajka, koje mogu pružiti vizualne efekte poput povećanja sobi.

Savjeti i trikovi Ispitajte efekte boja s obje pojedinačne i komplementarne boje uvijek na dnevnom svjetlu.

Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar