Fjernelse af en væg

Typisk arbejde til forbedring af hjemmet omkring huset er ikke bare ombygning og udvidelse, dvs. konstruktion af konstruktioner. Nogle gange er rive eller fjernelse af strukturelle dele også inkluderet. Så også fjernelse af en mur. Hvad du skal overveje, når du fjerner en væg, har vi opsummeret i den følgende vejledning til dig.

Typiske versioner af indvendige vægge

Først og fremmest er det nødvendigt at skelne mellem typen af ​​vægkonstruktion. Der er grundlæggende to muligheder:

  • i våd konstruktion (murværk)
  • i tør konstruktion (med gipsvæg)

Sådan fjerner man professionelt en gipsvæg, beskriver vi her i detaljer, da det hovedsagelig er nedrivningen af ​​en murværk.

Første trin før væggen fjernes

Kontroller om det er en bærende eller ikke-bærende væg weniger Der er også færre krav til gipsvæggen, da den f.eks. Ikke kan være bærende væg. Med traditionelle murværk skal du skelne mellem bærende og ikke-bærende vægge.

Det er ikke altid nemt at se en bærende væg. Tagbøjlen kan give en første anelse. En tagstativ tagstol bærer vægten over ydervæggen over knæskørtet. En Pfettendachstuhl bærer dog vægten fra stativet, som ligger indenfor bygningsplanen. Under disse ophæng er der normalt de tilhørende bærende vægge. Men du får kun absolut sikkerhed, når du ringer til en arkitekt eller bygningsingeniør. Forsigtig! Hvis du fjerner en bærende væg, har dette en destabiliserende effekt på den grundlæggende huskonstruktion. Dør Kontroller væginstallationerne før væggen fjernes

Før du tager væggen af, skal du lave forberedelser. Sådan skal du først kontrollere om installationen går gennem væggen. Et andet punkt er vigtigt: Hvis den pågældende installation (vand og / eller elektricitet) kun fortsættes gennem væggen, eller hvis den relevante installation slutter her.

Hvis installationen fortsætter, skal der udvikles alternativer til, hvordan de berørte områder af bygningen nu kan betjenes. Husk i den forbindelse, at elektriske installationer kun må udføres af et certificeret specialfirma.

Hvis installationen slutter i væggen, du vil fjerne, kan du få alt det materiale, du har brug for til at blinde. Så for eksempel med vandrør dummy stik.

Tidlig orden af ​​bygningen affaldsbeholderen

Nu skal spørgsmålet om byggestenene opstå, afklares. Det er meget fornuftigt at bestille en rubblebeholder, så den allerede er tilgængelig for dig under nedrivningsarbejdet. Ellers bliver du nødt til at tage alle ruderne i dine hænder næsten to gange: først til transport, og derefter til indlæsning i bygningsaffaldet.

Du har også brug for nok film til at hænge døre, vinduer, vægge og andre områder af bygningen. Det er undertiden betagende, efter hvor mange måneder støder støv fra visse værker i et hus at fjerne. Støvet fra nedrivningsarbejdet kommer bogstaveligt talt ind i hver revne.

Fjernelse af væggen

Sluk for strømmen og vandet, inden du begynder at fjerne væggen. Start derefter en god tilgængelig del af væggen for at skære gipset af med en hegn og mejsel. Slå gipset så langt, at du får det godt i mørtellederne fra flere sten.

Nu kan du starte ved morterforbindelserne og løsne disse individuelle sten. Så kan du nemt fjerne de tilstødende sten, hvis bånd er langt mindre stabilt, med slæden. Som et alternativ til slædeshammeren er der dog en rivnings hammer eller mindst en slagboremaskine med tilhørende mejselindsatser.

Tips & tricksDu skal ikke undervurdere den krævede indsats. Fjernelsen af ​​en helt mursten er ekstremt kraftig. Så brug så meget mere tid alene. Under ingen omstændigheder bør du sætte målene for stramme. Især når håndværkere er bestilt.

Del med venner

Forlad din kommentar