Obnova

Odredite svojstva i zahtjeve zida unaprijed

Ovdje možete pročitati kako srušiti suhozid. Sve u svemu, uklanjanje masivnog kamenog zida naravno je mnogo složeniji. Unaprijed važna pitanja koje treba riješiti:

ležaj ili nenosivi zid

  • drugi predmeti zid (kontrola glasnoće, zvučna izolacija)
  • pored Električna instalacija za vodu dostupni
  • nosivih zidova i drugi zahtjevi

je možda najvažnije pitanje da li je velik ili ne nosi zid. Krov također mogu pružiti informacije Rafter krovove vođene na vanjski (dovratnik), Pfettendachstühle na štandu u tlocrtu. Međutim, to je samo trag. Ako treba biti pričvršćen samo jedan prolaz ili prozor, može biti korisno konzultirati se s građevinskim inženjerom. Sigurno vam može reći jesu li i koji pada prikladan.

Zahtjevi za zaštitu od požara ili zvučne izolacije mogu ovisiti o korištenju (uredski / stambeni prostor, dvije stambene jedinice itd.). Tako je također potrebno razjasniti. Postojeća instalacija vode mora biti odvojena odgovarajućim slijepim utikačima. Stoga postoji problem ako se vodovod nastavlja odavde. Zatim se ne može prekinuti.

Pripreme prije urušavanja zida

Naravno, nakupljeni ostaci također moraju biti odloženi. Kako se ne bi trebali pomaknuti dvaput, preporučujemo spremnik za smeće koji se postavlja prije rušenja. Tada morate napraviti okoliš što je više moguće prašina.

Zapečati odgovarajuće prostorije s folija i pakirajte dijelove namještaja čvrsto. To štedi puno čišćenja, jer će vas prašina sretati mjesecima kasnije, ako ne i mnogo dulje. Električne i vodene instalacije moraju biti isključene.

Zid prizing

Za obrezivanje, trebat će vam velike dlijeto i zalogaj. Prvo uklonite žbuku usred zida koju želite rastaviti. Ovisno o upotrijebljenim kamenicama, nanesite dovoljno žbuke da izloži najmanje četiri do pet kamena. Ovdje odvojite ovo kamenje, a zatim na mort ili sloj ljepila.

Sada više nije teško razbiti zid. Sada se koristi mlatilac. Pobijedite ga tako da možete kucati kamenje između žbuke i ljepila što je više moguće. Iako više nije teško probiti zid. Nikad ne podcjenjujte ogroman napor koji je potreban za to. U mnogim slučajevima to se odnosi i na uklanjanje ruševina.

Savjeti i trikovi Postoje masivni zidovi koji se mogu rezati s relativno malo truda. To uključuje gazirani beton (gazirani beton). Ovdje se uporaba strojnog glodalica isplati, umjesto da se naporno ispituje otvoriti zid.

Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar