En punkt foundation själv producera

En punkt foundation gör alltid meningsfullt om du vill bifoga stolpar eller stolpar, till exempel ett staket eller vill hänga en terrass på en grund av enskilda punkter. Men punktfundamenten kan inte användas överallt, särskilt när det gäller bärande ändamål vid höga belastningar.

Bakgrundsinformation

Stiftgrunden, som namnet antyder, består av individuella punktformiga grundblock. Här inlägg eller pålar kan förankras i marken, en stud ram är fasta - eller peka foundation fungerar som ett stöd för terrassen konstruktionen.

Dessutom kan fortfarande sätta en liten friggebod på en lämpligt tät börvärdet foundation kan också, för alla grundvalar stora byggnader men du bör bättre rita en kontinuerlig grundplatta eller en remsa stiftelse övervägas.

steg-för-steg-guide till en punkt foundation

  • avdragare konkret
  • träpålar
  • Maurer sträng
  • spade
  • Betonwanne
  • ​​mixer
  • betong Stampfer
  • murslev
  • ev. Slagborr

1. Märkning av foundation grund

Beroende på om du vill bifoga en enda hög, Självklart, om du vill sätta ett helt stativ eller senare på din stiftfundament, behöver du naturligtvis ett annat antal grundpunkter. Markera först grundfältet med träpinnar, dra vid behov till masonsträngen, så att du kan orientera dig bättre. Aus 2. Grävning av grundfundamentet

Vid alla stöd- och fästpunkter bör du gräva runt 80 cm djupt genom hela. Därefter finns grunden i det frostfria området.

Se till att du verkligen lyfter grunden där du vill ha dem. Särskilt om du senare vill sätta en trädgårdsskur eller en terrass på grundpunkterna, ska justeringen hållas exakt.

3. Laddning av betong

När stenkärnorna har grävts grundligt kan du blanda betongbetongen i tanken. Det är bäst att använda en speciell omrörare som kan monteras på en tillräckligt kraftfull borrmaskin.

Betongen ska ha så mycket som möjligt en plastisk konsistens för insättning. Fyll det i portioner i gropen och kondensera det om och om igen, vid Ede släpa ut det med trowel.

Låt betongen torka ordentligt. Kolumn skor för staketstolpar eller inlägg kan du fixa det med plugg och lämpliga skruvar efter cirka två veckor, beroende på tillståndet hos härdningen av betongen.

Tips & Tricks Ett enkelt och snabbt alternativ till den klassiska betonggrunden kan i många fall också vara en borrfundament för skruvning i. Här är ingen utgrävning och betong nödvändig, Einrehgeräte för borrfundamenten kan ofta låna. Dessa borrfundament är också mycket stabila än slaggrunder.

Dela med vänner

Lämna din kommentar