Verdisaker i safe forsikre - du bør vite

Housing Hvis verdisaker er lagret i hvelvet, selvfølgelig er det alltid spørsmålet om hva skaden waiver da avslørt. Hva bør du alltid være oppmerksom på når du forsikrer verdisaker, og hvilke pengeskap passer for hvilke verdier, les her.

Krav til forsikringsselskaper

Hver husstandsforsikring har forskjellige, spesielle krav når det gjelder krav til trygghet. Opp til hvilken verdi elementer er forsikret i enkelte hvelv, i siste instans bestemmer forsikringen alltid.

Uansett, det er grunnleggende referanseverdier, hvilke verdier er opp til noe som trygt klasse vanligvis forsikret:

trygt klasse i henhold til EN 14450 / grad i samsvar med EN 1143-1forsikret verdi uten alarm (* vanlige verdier)forsikret verdi med alarm (* vanlige verdier )
S15000 EUR
S230 000 EUR
EN 040000 EUR80 000 EUR
EN 165 000 EUR130000 EUR
NO 2100000 EUR200000 EUR
EN 3200000 EUR400000 EUR
NO 4400 000 EUR800 000 EUR

Sikkerhetsskapene til VDMA-klasse A og B kan generelt bare inneholde forsikrede verdier på opptil 2500 EUR. For skap av klasse B med en minimumsvikt på 200 - 300 kg (avhengig av forsikring).

Disse verdiene gjelder bare for den private sektoren - det er andre grenser i næringslivet.

Utførelse av hvelvet

Hvert forsikringsselskap har visse krav til hvordan et hvelv skal se - dette gjelder ikke bare sikkerhetsnivået. Ofte, fra en viss verdi, er det nødvendig med en sikker vekt på minst 200 kg, alternativt ofte en fast vegginstallasjon.

Det er en stor rot i forvirringen av sikkerhetsklassene (mange gamle og nye standarder), slik at du allerede har til å alltid være avhengig av informasjon som kreves av Verischerung spesiell sertifisering.

Hovedproblem

Pass alltid på at de fleste forsikringsselskaper ikke setter pris på nøkkellåser, og mange tillater ofte bare kombinasjonslåser direkte. Årsaken er ganske enkel: En skjult nøkkel kan muligens bli funnet av en innbruddstyv (innbruddstyv er fagfolk). Med kombinasjonslås, er denne muligheten utelukket.

Hvilken forsikring for verdisaker?

Husholdningsforsikring er vanligvis ansvarlig for å sikre mindre verdier. Den øvre grensen for "mindre verdier" er vanligvis:

  • 1500 EUR 3000 EUR kontanter
  • verdipapirer 20 000 EUR smykker

For alle verdier som går utover det kan dekkes bare med en såkalt Valorenverischerung. Vilkårene i disse retningslinjene kan ofte forhandles fritt med assurandøren, særlig på høyere nivåer.

For svært små verdier (opp til 1.000 euro total verdi) tilfredsstiller også en enkel omslutter de fleste forsikringsselskapene - for eksempel i en låsbar skuff. Men det kan variere fra forsikringsselskap til forsikringsselskap. Informer deg selv her også alltid detaljert om forholdene som gjelder for din hjemmeinnholdsforsikring - ellers kan det oppstå dårlig oppvåkning etter en innbrudd.

Tips og triksBarget bør aldri holdes hjemme. Større kontantbeholdninger tilhører alltid en bankskap.
Del med venner

Legg igjen din kommentar