Hvor mye er en trappelift?

En trappeløft gir funksjonshemmede muligheten til å bli i hjemmet. Et uavhengig selvbestemt liv, takket være trappeliften, har sin pris. De ulike varianter er tilgjengelige for sterkt forskjellige anskaffelseskostnader.

kostnaden av trappeheiser

Den beste løsningen er en seteheis som er montert på en helt rett trapp. Hvis det ikke er noen kurver, kan en billig seteløft allerede installeres for 3.000 euro. Hvis kurver må inkorporeres, kan prisen enkelt nå 10.000 euro, selv med en enkel seteløft.

plattformheis for rullestolbrukere

Plattformen lift, men er bedre egnet for rullestolbrukere, neppe kommer under 8000 euro inn i huset. En plattformheis kan plasseres på huset når vilkårene i interiøret ikke tillater dette, men også utenfor, er dette mulig selv med noen som sitter heiser.

Selvfølgelig vil en løfteplattform utendørs koste betydelig mer fordi motorene og batterier må installeres delvis frostfritt. Selvfølgelig er alle priser stillbilder som kan endres raskt.Betongeksempelberegninger

Vi har vist to eksempler på setelifter her. Prisforskjellen er ikke bare i antall statister eller kurver, men heller i produsentens kvalitet. Lagring er vanligvis en ønskelig ting, men med en trappelift foretrekker du sannsynligvis å velge en pålitelig produsent.

eksempel 1

eksempel 2

leie eller kjøpe?

En trappelift kan også leies eller leies. Her, under visse omstendigheter, deles også kostnader til omsorgsfondet. Leieperioden er imidlertid alltid opptatt med minimum 36 måneder.

Selv om trappeliften vil bli tatt tilbake gratis, må innstillingene på forhånd fortsatt betales. I tillegg er det ofte nødvendig med en forskuddsbetaling.

fordeler

ulemper

besparelser i kjøp

Siden trappeheis må tilpasses til de aller fleste tilfeller til omstendighetene, sparing er ganske få og langt mellom. Selv deler av messen eller utstillingsmodellene er mer sannsynlig å bli funnet på regionalt nivå. Derfor bør du spørre en gang på stedet hos produsentene en gang.

Brukte trappeheiser er også en billig måte, men bare hvis de er i topp stand, og du må gjøre noen store endringer.

Utstilling stykk / utstillinger

Når utstillinger er tilgjengelige fra produsentene, kan de få som det ble brukt trappeheis litt billigere. Men disse modellene er sjelden tilstrekkelig lange og må tilpasses. Så kostnadene blir vanligvis ikke senket for mye.

brukt trappeheis

Prisene varierer på brukte trappeheiser ligner på de nye modellene. Men her spiller også alderen og tilstanden til den respektive modellen inn i prisingen. Men hvis du må tilpasses en masse ting og gjenoppbygge, ofte kommer med en brukt trappeheis er ikke billigere enn en ny.

Fra en privat leverandør bør du bare kjøpe en brukt trappeløfter hvis du kjenner ham godt. De profesjonelle forhandlerne av brukte trapper kan være litt dyrere, men du får minst en viss garanti.

Enhver som kjøper fra en privatperson, har ingen sikkerhet og ingen som installerer trappeliften riktig. Kostnaden for en montør som tilpasser og installerer heisen, så kom i alle fall.

tilskudd Hvis du allerede har en vare nivå, mottar tilskudd kan være opptil 2557 euro. Imidlertid er graden av svekkelse fortsatt testet. Ulike velferdssteder kan også gi tilskudd.

Eventuelt er også fagforeningen eller en ulykkesforsikring obligatorisk og må betale de berørte personbidragene. Finn ut mer om dette i vår artikkel om trappheisstøtte / helseforsikring.

Driftskostnader

Først og fremst er kostnadene ved regelmessig vedlikehold betydelig når det gjelder driftskostnader. Disse kan unngås hvis du allerede har avtalt en gratis vedlikeholdskontrakt med produsenten når du kjøper heisen.

Elektrisitetskostnader

Elkostnadene er dessverre svært forskjellige, dette avhenger ikke bare av lengden på skinnen, men også igjen hovedsakelig i produsenten.

Få produsenter gjør før informasjon om strømforbruket, så du bør roe spesifikt spør når du kjøper

vedlikeholdskostnader

Hvem hadde ikke satt fri vedlikehold når du kjøper sin trappeheis kan senere søke en servicekontrakt. Men dette er vanligvis litt dyrere.

Dette bør ikke hindre deg fra å måtte vente på heisen, dette er absolutt nødvendig for din egen sikkerhet en gang i året. Se også vår artikkel Stairlift Maintenance.Tips & TricksHent minst tre tilbud i hvert tilfelle. Vær oppmerksom ikke bare på prisen alene, men heller til en produsent med et spesielt godt omdømme.

Del med venner

Legg igjen din kommentar