Hvor meget strøm bruger mit køleskab - og hvordan kan energi spares?

Køleskabet er en af ​​de elektriske apparater, der er tændt 365 dage om året og kræver energi 24 timer i døgnet. Strømforbruget kan derfor fyldes op især med gamle enheder med dårlig energieffektivitetsklasse. Hvor meget af din egen køleskab bruger omkring, kan blive værdsat ganske godt med en lille test - og på grundlag af det årlige forbrug, kan du derefter bestemme de energiomkostninger til et helt køleskab livet. Dette gør det nemmere at beslutte for eller imod et nyt køb.

Hvad bruger et køleskab?

Generelt forbruges et køleskab fra begyndelsen af ​​90'erne mere end dobbelt så meget strøm som en enhed 2010. I nogle tilfælde kan det også kan være tre gange den energi krav.

Med de nuværende elpriser kan det høje gennemsnitlige elforbrug være ret dyrt. Hvis f.eks. En enhed fra 1993 bruger energi til en pris på 150 euro om året, det vil sige over 15 år, 2.250 euro.

Et prøvekøleskab fra 2010 bruger derimod el til 50 euro pr. År, hvilket øger op til 750 euro over 15 år. Dette eksempel viser, at i starten små beløb kan virkelig svinge op over køleskabets levetid.

Hvad bestemmer køleskabets energiforbrug?

Energiforbruget af et køleskab er ikke kun bestemt af den anvendte teknologi og den deraf ydeevne, men også af den mængde, der skal køles, og nogle eksterne faktorer, som du aktivt kan ændre. For at reducere strømforbruget:

 • apparat ved siden af ​​ovn, komfur eller opvaskemaskine
 • Kühschrank ikke placeres ved siden af ​​opvarmning eller i solen stilling
 • ingen varm mad i køleskabet lå
 • køleskab døren åben kun kortvarigt
 • forsegling et godt afsluttende dør og perfekt Gummierungen ottende
 • afrime køleskabet regelmæssigt for at modvirke isdannelse [/ llink]
 • mad ikke for tæt pakket, så luften kan cirkulere frit

at bestemme det gennemsnitlige forbrug af dit køleskab i KWh

energieffektivitet siger lidt om den faktiske strømforbrug af et køleskab For eksempel bruger en A ++-enhed med 88 l brugbart volumen meget mindre end et køleskab af samme klasse med en kapacitet på 300 l.

Med en speciel effektmåler, der skiftes mellem køleskabet og stikkontakten, kan energibehovet måles og ekstrapoleres meget præcist. Men der er en metode til forbrugsestimering, der virker uden tekniske hjælpemidler. Berechnen Beregn strømforbruget i køleskabet baseret på strømforbruget

Kontrollér strømforbruget i Watt til dit køleskab. I vores beregning antager vi, at producentens anvisninger er korrekte, din enhed er isfri, og der er ingen varmekilder i umiddelbar nærhed.

Stop antallet af minutter i timen, hvor kompressoren er i drift.

 • Beregn, hvor længe kompressoren vil køre inden for 24 timer.
 • Multiplicér derefter dette tal med 365 for driftstiden pr. År. Multipler Multiplicere de årlige driftstimer med strømforbruget i watt.
 • Nu har du bestemt det årlige forbrug i kWh, som du multiplicerer med elprisen pr. Enhed. Resultatet er din omtrentlige energikostnad pr. År for køleskabet.
 • En prøveberegning til omkostning

Kompressoren kører 12 minutter i timen, kWh-prisen er 28 cent, og køleskabets strømforbrug er 130 watt. Hvor meget strøm bruger enheden om året?

12 min x 24 x 365 = 105,120 min = 1,752 h

1752 timer x 130 Watt = 227 760 Wh = 227.76 kWh

227.76 x 0,28 = 63,77 eurocent
Køleskabet forbruger i omkring 227 kWh, hvilket medfører omkostninger på ca. 64 euro. Denne beregning er en god tilnærmelse, men det giver ikke altid præcise resultater på grund af forskellige omstændigheder.
Tips og tricks Selv små varmekilder tæt på køleskabet kan øge strømforbruget, for eksempel kaffemaskinen eller mikrobølgeovnen. Opbevar sådanne apparater i køleskabet, og bedst underlag dem med korkunderlag.

Del med venner

Forlad din kommentar