Hvor lenge er emulsjonsmaling holdbar?

Moderne veggfarger kalles ofte "emulsjonsmaling", selv om dette omfattende begrepet også gjelder for andre maling. Hvis de er lagret riktig, kan beholdere som allerede er åpnet vare i mange måneder, noen ganger til og med år. Vi vil avklare om du fortsatt kan bruke emulsjonsmaling lenge etter kjøpet, eller hvis det er på tide å kaste bort det og kjøpe en ny bøtte.

Forlenge holdbarheten ved riktig oppbevaring

Uåpnede emulsjonsmaling har generelt en holdbarhet på 24 måneder, og enkelte merker kan til og med bli tilbudt i opptil 60 måneder. Men hvis beholderen åpnes, akselererer den biologiske nedbrytningen ved registrerte bakterier.

Oppbevar alltid åpne emulsjonsmaling så kult som mulig, men frostfri. Forsegl beholderen lufttett og ikke lagre gjenstander som pensler eller ruller i gjenværende farge: På denne måten vil du bidra til en utvidet holdbarhet.

Kan jeg fortsatt bruke min gamle emulsjonsmaling?

Noen ganger står en bøtte med veggmaling i kjelleren i flere år før eieren bringer den ut og åpner den igjen. Hvis emulsjonsmaling er lagret på den måten som er angitt ovenfor, er det likevel en god sjanse for at den fortsatt vil være brukbar. Hvordan finne ut:

  • Stram kraftig emulsjonsmaling: Kombiner de enkelte komponentene for å danne en homogen masse?
  • Vær også oppmerksom på faststoffer og smuss i malingen!
  • Lukt lakken: En dårlig lukt sier at den bør bli bedre bortkastet.

En homogen, luktende farge uten urenheter er vanligvis fortsatt veldig bra for maling. Men hvis en av disse tre aspektene mangler, bør du bedre disponere emulsjonsmaling og kjøpe en ny.

Det er uforutsigbart hvor fort en første farge faller, så du er helt avhengig av dine egne sanser. Utløpsdatoen på krukken overskrides når lokket åpnes.

Tips og triks Vannfortynnet maling bryter vanligvis ned raskere enn ufortynnet materiale. Dette skyldes at det alltid er noen bakterier i vannet, som deretter multipliserer. Lagring av ufortynnet, vandig maling har derfor større utsikter for suksess.
Del med venner

Legg igjen din kommentar