Cat de bune sunt tencuielile naturale?

Alternative ecologice și naturale sunt în vogă în multe domenii - inclusiv tencuieli și vopsele. Dar cât de bune sunt în realitate tencuielile naturale, cum este raportul preț-performanță și care sunt dezavantajele pe care ar trebui să le suporți? Citiți mai multe despre tencuieli naturale aici.

var si argila ca un material de curățare de bază

Revenirea la alternative naturale a însemnat că se încearcă din nou în zona de curățare să cadă din nou pe materiale de construcții din timp imemorial cunoscute. Acestea sunt în principal var și lut în acest caz.

Tencuieli de var

Tencuieli de var au avut, în general, o mare popularitate în ultimii ani. Acestea sunt considerate a fi un tip excelent de tencuială care are un efect deosebit de pozitiv asupra mediului de viață.

Acest lucru se datorează anumitor proprietăți ale varului: el are

  • un el
  • este un material de construcție mineral permeabil var
  • este antiseptic si ucide mucegai din
  • var poate lega mirosuri și, de asemenea absorbi substanțele poluante din aer în cantități mici

de var este un material natural de echilibrare umiditate care comercializate ecologic de multe ori. Spre deosebire de tencuiala de var convențională, tencuielile naturale de var sunt de multe ori mai scumpe.

Aspecte de mediu ale

var Fie eco-var sau var obișnuit: echilibrul ecologic de var nu este atât de excelent.

tencuieli de lut

lut ca strat finisaj este una dintre cele mai vechi și mai naturale materiale de construcție a omenirii. Loam - spre deosebire de var - are o evaluare destul de pozitivă a ciclului de viață.

Loam nu trebuie să fie produsă în mod laborios, este practic disponibil ca material de construcții finit în natură. Costul și daunele provocate de mediul înconjurător cauzate de fabricație reprezintă cea mai mare parte a tencuielii din argilă.

Loam poate fi, de asemenea, ușor de reciclat și 100% reutilizate. Acest lucru face de asemenea un material de construcții deosebit de durabil.

Argila ca un strat acoperit

Argila ca un tencuială ascunsă este de obicei amestecată cu fibre de paie de orz. Un bine-cunoscut producătorii de astfel de plasturi, de exemplu, compania Claytec (www.claytec.de)

Prelucrarea argilei ca CONCEALED proiectat să fie relativ neproblematică. Poate fi pornit cu mistria sau aplicat ca un tencuială prin pulverizare.

Totuși, este necesară uscarea rapidă după aplicare. În general, tencuiala din lut necesită ca ferestrele și ușile să rămână deschise 24 de ore imediat după comandă. În condiții nefavorabile trebuie folosit echipament de uscare.

ipsos curățare bumbac este potrivit doar ca strat de finisare si mai ales ca o alternativă la perete vopsea sau tapet. Evaluarea ciclului său de viață este de asemenea excelentă. Tencuiala din bumbac este, de asemenea, foarte reciclabilă și în producție - în afară de rutele lungi de transport - este destul de ecologică.

Costurile pentru materialele de construcție ecologice

Costurile pentru eco-tencuieli sunt de obicei de mai multe ori mai mari decât pentru variantele convenționale. De exemplu, o pungă de 30 kg din tencuială din argilă pentru o suprafață de aproximativ 1,7 m² costă aproximativ 12 EUR.

În tencuiala de var alternative ecologice sunt, de asemenea, mult mai scumpe, și de curățare din bumbac se amortizează cel puțin prin durabilitate ridicată, dar, în funcție de producător, chiar și la un preț de aproximativ 4-9 euro pe metru pătrat.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul