Hur hållbara är prefabricerade hus?

När du bygger ett hus är det oftast ett köp för livet. Därför uppstår frågan ofta: att bygga ett "normalt" hus för evigheten eller ett billigt prefabricerat hus? Vi ska visa dig hur bra kvalitet kan kombineras med prefabricerade hus och vilken livslängd denna byggnadsmetod kan uppnå. Fert Gör prefabricerade hus verkligen en kortare livslängd?

En närmare titt på designen påstådda inte förklaras "underlägsenhet" för prefabricerade hus: På en stabil träram konstruktion, väggar, tak och alla isolerande material är fästa. Omgivet av en stabil yttervägg, är denna design inte bara stabil, men med bra utförande och installation också mycket hållbart.

Vad sägs om kvaliteten?

För att uppnå livslängd, måste kvaliteten naturligtvis vara rätt. Detta kan till och med vara bättre i prefabricerad husbyggnad än i fast konstruktion: Produktionen i fabriken går nästan perfekt kontrollerbar, medan den permanenta vädringen på byggarbetsplatsen också kan skada materialkvaliteten.

Eftersom montering endast tar några dagar på byggarbetsplatsen utsätts materialet för nästan ingen miljöpåverkan tills den finns i sin färdiga form. Det finns också strikta riktlinjer för material och konstruktion. Dessa är inte bara bestäms av tillverkaren men även från föreningar såsom GDF (Gütegemeinschaft tyska prefabricerad) och kontrolleras.

Som du kan se, förbättrar industridesignen hos prefabricerade hus och samarbetet mellan företag och föreningar kvaliteten på ditt hem och kan till och med vara högre i kvalitet än fasta byggnader.

Och återförsäljningsvärdet?

Ett av de största problemen med prefabricerade hus är det ogrundade lägre försäljningsvärdet jämfört med fasta hus. Så får du i genomsnitt tio procent mindre pengar efter 40 år. Men varför är det? Antagligen är dessa antaganden baserade på en lägre hylla på politik under 1960- och 70-talen, en tid då dessa minskningar var motiverade.

Dessutom är dagens prefabricerade konstruktion stödd av så många "förstärkningar" som betong eller tegelstenar, att den kommer ganska nära den solida konstruktionen. Detta stärker nonsens av lågåterförsäljningsvärdet.

Bottom line, detta är en av de största nackdelarna med det prefabricerade huset. När du flyttar, till exempel, av professionella skäl, är du bättre med ett massivt hus: Omgivningen av "huset för evigheten" ger dig i detta fall några tusen euro mer.

Tips & tricks Om du planerar att flytta, hyr ditt gamla prefabricerade hus. I stället för att leva med tees bygger du upp en så säker inkomstkälla.

Översikt

Följande avsnitt ger dig en översikt över alla aspekter av livslängd i ett prefabricerat hus.

Den stabila, välkonstruerade konstruktionen av det prefabricerade huset garanterar livslängd.

  • Industriell produktion och snabb konstruktion säkerställer befintlig kvalitet; komponenterna utsätts inte för vädret.
  • Endast det ogrundade lägre återförsäljningsvärdet visar sig vara en nackdel med den prefabricerade konstruktionen.
  • I motsats till populär tro erbjuder prefabricerade hus därför en hög livslängd och kvalitet. Båda varierar dock från leverantör till leverantör: Informera dig om respektive prefabricerade husstillverkare, annars kan drömmen om eget hus snabbt bli en mardröm.
Dela med vänner

Lämna din kommentar