Hvordan fungerer regulatoren med natopvarmeren?

En natopvarmer har ingen regulator og kan ikke indstilles af sig selv som andre varmelegemer. Hvordan kontrollen fungerer med natopvarmning, kan du læse her.

Omjustering er sjældent muligt.

Ren natopvarmere giver ingen mulighed for at regulere mængden af ​​varme. Der er dog natopvarmere med blæser - til bedre varmefordeling og hurtigere opvarmning - og dem med ekstra indbygget dagsstrømvarme til at kompensere for spontant forekommende temperaturudsving ned til noget.

I natopvarmningsvarmeren er mængden af ​​varme imidlertid kun reguleret af den målte udetemperatur. Afhængig af hvilken udetemperatur der hersker, genereres en større eller mindre mængde varme og opbevares i lagringsblokkene. For at bestemme den krævede mængde varme er den såkaldte ladestyring ansvarlig. Auf Genopladningstiderne er forskellige afhængigt af elleverandøren og er normalt mellem seks og ti timer i tilfælde af lave belastninger, normalt om natten.

I løbet af dagen kan kun den mængde varme, der opbevares i enhedens kerne og tidligere opladet, frigives langsomt og jævnt til rummet. Kontrollen af ​​varmeudgangen fungerer således fuldt automatisk i tilfælde af natopvarmning og kan ikke påvirkes.

Natopvarmere med rumtermostat

Natopvarmere, der bruger en termostat i rummet til at styre en ventilator, giver en lille øget komfort. Rumtermostaten overvåger konstant rumtemperaturen og falder under en forudindstillet værdi. Blæseren blæser desuden varm luft ind i rummet - indtil rumtemperaturen er over den forudindstillede grænse igen.

Da kun den varme, der er opbevaret inde i enheden, frigives her, opstår der ikke yderligere strømforbrug eller opvarmning, undtagen driften af ​​ventilatoren. Den fleksible styring ved hjælp af rumtermostaten gør det imidlertid muligt at kompensere for kortsigtede og kortvarige temperaturudsving i rummet - for eksempel kort efter et vindue er åbnet.

Dette sikrer, at rumtemperaturen altid holdes konstant, selv i tilfælde af udsving, såsom ventilation. Dette giver mere komfort, da ellers ville den samme varmeudgang ellers kompensere for temperaturudsving i rummet over en lang periode.

Tips & TricksNaturalarmopvarmere er ikke kun de mest ineffektive, men også mindst varmelige sammenlignet med andre typer varmelegemer. For mere komfort og mindre omkostninger er det i hvert fald værd at udveksle natopvarmeren til en mere moderne form for opvarmning.

Del med venner

Forlad din kommentar