Cum funcționează controlerul cu încălzitorul de stocare de noapte?

Încălzitorul de stocare de noapte nu are nici un controler și nu poate fi setat de la sine ca alte încălzitoare. Cum funcționează controlul cu încălzitoare de stocare de noapte, puteți citi aici.

Re-ajustarea este rareori posibilă

Încălzitoarele de depozitare nocturne nu oferă nicio posibilitate de a regla cantitatea de căldură. Cu toate acestea, există încălzitoare de stocare de noapte, cu ventilator - pentru o mai bună distribuție a căldurii și încălzire mai rapidă - și cele cu construit suplimentar Tagstromheizung la care apar spontan fluctuații de temperatură pot fi compensate oarecum în jos.

Totuși, în încălzitorul de stocare pe timp de noapte, cantitatea de căldură este reglementată doar de temperatura exterioară măsurată. În funcție de ce temperatură exterioară predomină, o cantitate mai mare sau mai mică de căldură este generată și stocată în blocurile de stocare. Pentru a determina cantitatea necesară de căldură, așa-numitul controller de încărcare este responsabil. Auf Timpurile de reîncărcare sunt diferite în funcție de furnizorul de energie electrică și sunt de obicei între șase și zece ore în momente de încărcare redusă, de obicei pe timp de noapte.

În timpul zilei, numai cantitatea de căldură stocată în miezul dispozitivului și încărcată anterior poate fi eliberată lent și uniform în cameră. Prin urmare, controlul puterii termice funcționează complet automat în cazul încălzitoarelor de stocare pe timp de noapte și nu poate fi influențat.

încălzitoare de stocare noapte cu termostat

un ușor câștig în confort au încălzitoare de stocare de noapte, în cazul în care un termostat în cameră, un ventilator ventilator este controlat. Din termostatul de ambient, temperatura camerei este monitorizată în mod constant, scade sub o valoare prestabilită, ventilatorul suflă în plus față de aer cald în cameră - atâta timp cât temperatura camerei este din nou peste limita prestabilită.

Deoarece numai căldura stocată în interiorul aparatului este eliberată aici, nu sunt suportate consumuri suplimentare de energie sau costuri de încălzire, cu excepția funcționării ventilatorului. Controlul flexibil, bazat pe termostatul de cameră se face la acest lucru, dar este posibil pentru a compensa pe termen scurt și care apar pe scurt fluctuațiile de temperatură din interiorul camerei - aproximativ la scurt timp după o fereastră a fost deschis.

Aceasta asigură că temperatura camerei este întotdeauna constantă chiar și în cazul unor fluctuații, cum ar fi ventilația. Acest lucru oferă mai mult confort, deoarece altfel aceeași ieșire de căldură ar compensa fluctuațiile de temperatură din încăpere într-o perioadă lungă de timp.

încălzitoare de stocare Sfaturi și trucuri de noapte sunt comparate cu alte forme de încălzire nu numai ineficient, dar, de asemenea, cel mai rău să fie controlate de încălzire. Pentru mai mult confort și costuri mai mici, merită oricum să schimbați încălzitorul de stocare de noapte pentru o formă mai modernă de încălzire.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul