Hoe bepaal je de warmtebehoefte van een vrijstaand huis?

Vanwege de stijgende energieprijzen is de laagst mogelijke warmtevraag in een eengezinswoning van groot belang. In het volgende artikel wordt uitgelegd waarom isolatie zo belangrijk is voor dit onderwerp en hoe u de warmtevraag van uw huis kunt bepalen.

Isolatie - grondslag efficiëntie

De bepaling van de warmtebehoefte

Om de energiebehoefte van het huis bepaalt, is de sterkte van de isolatie de eerste fundament De isolatie wordt vervolgens verdeeld in vier fasen:

  • geen isolatie
  • gedeeltelijk bestaande isolatie
  • isolatie. na de 1995 isolatievoorschriften
  • isolatie voor de energiebesparing (lage-energie-gebouw)

in het algemeen, kunt u uw huis gemakkelijk toe te wijzen: het komt overeen geen van deze verordeningen, alleen de eerste twee fasen mogelijk zijn, waarbij "geen isolatie" zeer zeldzaam deze dagen, want hier zorgt een immense warmtebehoefte voor afschuwelijke bedrijfskosten.

Als u de mogelijke dikte van de isolatie heeft bepaald, wordt een tweede factor toegevoegd: de prestaties van uw verwarmingssysteem. In kilowattuur (kWh) moet deze zo laag mogelijk zijn. Tijdens 8-10 kWh zijn een goede waarde tot 120 vierkante meter, vertegenwoordigen waarden uit een probleem
De elektrische prestaties van uw verwarming kan meestal worden gevonden op een certificaat op de ketel 15 kWh ..

effectief Nu je weet het verminderen van de warmtebehoefte

, hangt af van welke factoren de warmtebehoefte van uw familie thuis, namelijk isolatie, verwarming en de grootte (of volume), de methoden voor het verminderen van de warmte eis kan gemakkelijk worden geraden. Naast de reeds genoemde isolatie, is het van groot belang om efficiënte verwarming te gebruiken.

Het moet absoluut worden aangepast aan de grootte van uw gezinswoning. Veel huiseigenaren maken de fout en kopen een te kachel die niet aan de warmtevraag van het huis kan voldoen. Het resultaat: als er energie ontsnapt (meestal tijdens ventilatie), duurt het herstel van de kamertemperatuur te lang. Het resultaat van een te grote verwarming is duidelijk: het energieverbruik is te hoog en overschrijdt de energiebehoefte van de gezinswoning.

Tips & tricks Haal het verwarmen behoeften van uw huis professioneel bepaald (bijvoorbeeld door TÜV) voordat u kiest voor een nieuwe verwarming en isolatie. Hoe meer de componenten bij u thuis passen, hoe hoger de efficiëntie.
Deel met vrienden

Laat je reactie achter