Hvordan genkender jeg kvaliteten af ​​en vægmaling?

Selvfølgelig er vægfarverne ikke kun forskellige i pris, selv om dette er den mest oplagte funktion på hylden. De har også en bred vifte af forskellige kvaliteter, fra ægte billige til højkvalitetsmaling. Heldigvis kan den sande værdi af en vægmaling ses, selv før du køber, bare se nærmere på beholderens etiket!

Hvad er vores normale vægfarver?

regelmæssig væg maling fra isenkræmmer også kaldes emulsionsmalinger, de består af findelte plast partikler i opløsningsmidlet vand og en vis mængde af pigmenter. Jo flere pigmenter, jo højere opacitet - og jo jo højere bindemiddel er jo bedre vedhæftning.

De anvendte harpikser er for det meste til acrylater eller polyvinyl der oprindeligt spredt i vandet, men efter tørring ikke længere er vandopløselig. Nogle gange opløses de dog igen, når de maler over, hvilket ikke er en højkvalitetsfunktion.

Kvalitetsegenskaber ved vægmaling: Du bør være opmærksom på dette!

En vigtig kvalitetsfaktor anses for at være de opacitetsklasser, der skal noteres på hver maleskovl. Som tommelfingerregel er jo højere opacitet, jo mindre lag skal du skære! Her er en oversigt over de fire klasser:

opacitet klasseopacitet
Klasse 1mindst 99,5%
Klasse 2mindst 98%
Klasse 3mindst 95%
Klassse 4mindre end 95%

Selv et par procentpoint kan have en fantastisk effekt Af den grund er det i de fleste tilfælde værd at bruge farver af opacitet klasse 1. Dette vil give dig den højeste kvalitet og vil sikkert spare dig for noget arbejde og en masse nerver.

Desuden er de våde slidklasser det afgørende kriterium, når det kommer til at bestemme kvaliteten af ​​en vægmaling. Disse er fordelt på følgende måde:

Våd slid klasseeffektKan bruges til ...
Klasse 1 afsmitningsfri - bedste kvalitet... høj trafik værelser af alle slags
Klasse 2 slidstærk... hal, børnehave, køkken ..
Klasse 3vaskbare... normale leveområder.
klasse 4klart slid... utility kældre og skure.
klasse 5høj slid... helst ikke overhovedet.

Bemærk også udbyttet af vægmaling!

Kontroller også som en sikkerhedsforanstaltning, hvor højt udbyttet af den valgte vægmaling er. Dette beskrives i liter pr. Kvadratmeter og viser dig, hvor mange penge du skal bruge på et enkelt malet område.

Tips & tricks Kun fortæl dig, hvad din højkvalitets vægfarve koster pr. Kvadratmeter plads. Sammenlign denne pris med andre lignende kvalitetsmaler, fordi nogle produkter kan være simpelthen overpris.

Del med venner

Forlad din kommentar