Hvordan kjenner jeg igjen kvaliteten på en veggmaling?

fornyelse vegg maling, selvfølgelig, varierer ikke bare i pris, selv om dette er den mest åpenbare funksjonen av sokkelen. De har også et bredt spekter av forskjellige kvaliteter, fra ekte billig til høy kvalitet maling. Heldigvis kan den sanne verdien av en veggmaling bli sett selv før du kjøper, bare ta en titt på etiketten til beholderen!

Hva er våre normale veggfarger?

faste vegg maling fra jernvarehandelen også kalles emulsjonsmalinger, består de av findelte plastpartikler i vann som oppløsningsmiddel og en viss mengde av pigmenter. Jo flere pigmenter, jo høyere opaciteten - og jo jo høyere bindemiddelet er, desto bedre vedheft.

De anvendte harpikser er for det meste for å akrylater eller polyvinyl som innledningsvis spredt i vannet, men etter tørkingen ikke lenger er vannløselige. Imidlertid oppløses de igjen når de maler over, noe som ikke akkurat er en høy kvalitet.

Kvalitetsegenskaper ved veggmaling: Du bør være oppmerksom på dette!

En viktig kvalitetsfaktor anses å være opacitetsklassen som bør noteres på hver malebøtte. Som en tommelfingerregel, jo høyere opaciteten, jo mindre lag må du kutte! Her er en oversikt over de fire klasser:

opasiteten klasseopasitet
klasse 1minst 99,5%
klasse 2minst 98%
Klasse 3minst 95%
Klassse 4mindre enn 95%

Selv noen få prosentpoeng kan ha en slående virkning Av den grunn er det i de fleste tilfeller verdt å bruke farger av ugjennomsiktig klasse 1. Dette vil gi deg den høyeste kvaliteten og vil trolig spare deg for noe arbeid og mange nerver.

I tillegg er våtabrasjonsresistens klassene ansett som viktig kriterium når det gjelder å bestemme kvaliteten av en vegg maling. Disse fordeler seg som følger:

Våt slitasje klasseeffektKan brukes til ...
klasse 1 ikke-merking - beste kvalitet... høy trafikk rom av alle slag
klasse 2 slitesterk... hall, barnehage, kjøkken ..
klasse 3vaskbare... normale oppholdsrom.
klasse 4klart slitasje... verktøy kjellere og skur.
klasse 5høy slitasje... helst ikke i det hele tatt.

Merk også utbyttet av veggmaling!

Som en forholdsregel, kontroller også hvor høyt utbyttet av den valgte veggmaling er. Dette er beskrevet i liter per kvadratmeter og viser hvor mye penger du trenger å bruke på et enkelt malt område.

Tips og triks Bare fortell hva din fargekvalitet av høy kvalitet koster per kvadratmeter plass. Sammenligne denne prisen med andre lignende kvalitetsmaling, fordi noen produkter kan være rett og slett overpriced.

Del med venner

Legg igjen din kommentar