Od planina do doline - ariša šindre na krovu

Build Pokrivanje krova s ​​ariša crvenilo ima svoje porijeklo u alpskom području. Na nadmorskoj visini od preko tisuću metara, crnogorično drvo u suhom, vjetrovitom i bezgladnom okruženju ima najbolje uvjete za dugi rok trajanja. Zbog naprednih metoda obrade, dokazala se u nižim slojevima.

Karakteristike i obrada L Proizvodnja arišnih šindre obavlja se drvenastim biljkama iz autohtonih šuma, od Sibira i Kanade. Zajedničko svima je crvenkasto-smeđa boja, posebna tvrdoća i visok udio smole. U prošlosti, kao i danas, pravilno pred-skladištenje i impregnacija ključni su za izdržljivost.

Šareni od ariša nude se podijeljeni ili rezani, s smjerom godišnjih prstenova koji se vertikalno kreću odozdo prema gore. Split šindri su opremljeni s planerom s konusnim Abtragom, koji je u žargonu poznat i kao čistač.

donjeg ruba stupnjeva kut ariša šindre u 45 sužava i preklapaju drva ploče montirane uz donji rub iznutra koji podržava odvod vode i neosjetljivost na vjetru.

Vrste obrade

Sljedeće mjere osiguravaju pokrivanje krovom ili fasadom dugog vijeka trajanja i atraktivnog izgleda.

Kod impregnacije tla u kotlu, koja također koristi sol, pokrov se može produžiti i otporniji na propadanje.

  • Montaža šindri ariša treba biti što je moguće "zračnije". Dobro prozračene strukture pomažu drvo da se isušuje iznova i iznova.
  • Primjer cijene i izvori opskrbe

Na imextransholz.de, split i vrba-popločan širine ariša nude se od 25 € po kvadratnom metru.

  • specijalist pružatelj ariša crvenilo, cijene prijavljene na zahtjev weiss-holzschindeln.com, dk-holzbau.eu, holzschindeln.de i lärchenschindeln.de.
  • Savjeti i trikovi Stara i tradicionalna metoda trajno "impregniranja" arišnog šindra je montirati pločicu od cinka na strehe. Kad kiše, tvori cinkov oksid, koji ponovo i iznova impregnira šindre u ariša kad padne.
Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar