Elkomfur - hvilken pris skal du forvente?

Elektriske komfurer er de mest brugte ovne i husstandskøkkener, gaskomfurer er næppe vanlige. Hvilken pris skal du forvente for en ny elkomfur, og hvilke prisforskelle der findes, kan du finde ud af i dette indlæg.

Prisintervaller af elektriske ovne

Billigste modeller

En simpel, fritstående elkomfur med velprøvede komfurplader, du får med ovn fra omkring 150 EUR. I nogle tilfælde er disse enheder af høj kvalitet. Da de er udstyret med en langt bevist, relativt simpel teknik, er de ofte overraskende holdbare og nemme.

Standard modeller

Standard modeller begynder at koste omkring 300 - 350 EUR. I dag er de næsten fuldt udstyret med glaskeramiske kogeplader. Plade komfurer findes også i standardklassen ellers næppe.

Premium klasse

De højeste mærker er omkring 500-600 EUR opefter. Her er ofte specielle detaljer, såsom en femte kogeplade på Ceranplatte eller særlige funktioner i ovnen. En elkomfur fra producenten kan helt sikkert koste op til omkring 1.000 EUR.

Induktions komfurer

Induktions komfurer med deres specielle teknologi starter også på omkring 600 EUR, men kan koste så meget som 1.500 EUR eller derover for højkvalitets mærkevarer. Den komplekse og højkvalitets teknologi afspejles her også i prisen.

Kvalitetsforskelle

Kvalitetsforskelle kan ikke altid udelukkende bestemmes af prisen. Mange mærkevarer er dyrere på grund af brandnavnet, men har ofte færre funktioner end billigere mærker uden navn, der ofte varer så længe.

Med hensyn til pris kan enheder også være billigere, hvis du f.eks. Er med i køb af køkken (komplet køkken med apparater).

Tips og tricks Et vigtigt kriterium ved køb bør også være energieffektivitetsklassen. Strømforbruget af en elektrisk komfur er betydelig, og den høje elpris giver retfærdige high-end-enheder i længere perioder ganske store besparelser.
Del med venner

Forlad din kommentar