Tørt skræl - ja eller nej?

Remodeling tør gulv er et alternativ, der - sjældent i betragtning til mange - på grund af højere priser. Ikke desto mindre bør man ikke afvise tørrensning så hurtigt. I nogle anvendelsesområder og under visse omstændigheder er det klart bedre end vådt skræl.

konstruktion af tør afretningslag

tør afretningslag består af plader fremstillet af forskellige materialer:

  • OCB plader (magnesit eller cementbundne muligt)
  • gips fiberplader
  • gipsplader
  • Perlitplatten
  • men også Cementpudslag plader

Afhængigt af materialet, egenskaberne af tørre afretningslag plader, så forskelligt - fx vægten, byggehøjden og nogle andre faktorer. Dette skal først tages i betragtning ved planlægningen, for hver applikation er der et passende tørt gulv. Derfor er den samlede pris anderledes.

spartelmasse

Typen og mængden af ​​spartelmasse spiller en vigtig rolle i de efterfølgende egenskaber af støbte gulv. For niveauoverflader er en udjævningsforbindelse imidlertid ikke altid absolut nødvendig.

Typiske anvendelsesområder

Man kan identificere tre vigtigste anvendelsesområder for tør afretningslag:

  • bjælkelofter
  • selv installation
  • præfabrikerede huse (tør konstruktion)

bjælkelofter

Med bjælkelofter, især den lavere vægt af den tørre slag spille "støtte" i den sandeste betydning af ordet rolle. Tør afretningslag lavet af letvægtsmaterialer kan lindre loftet her - mange nivellering gulve var her måske for tung med vægten af ​​gulvbelægningen.

Loftets bæreevne kan kun bestemmes af specialisten. I de fleste tilfælde, men det kan antages, at den ene er bedre med tør støbt gulv med træ-bjælkelofter alligevel.

For bedre lydisolering du kan bruge specielle kompensation senge, som er særligt lydabsorberende.

undgåelse af yderligere fugt i bygningen (træ kan svulme) undgås således. Dette er helt sikkert en fordel i bjælkelofter, i allerede dæmpede gamle bygninger.

Selvinstallation

Et alternativ kan være at installere screed dig selv. De højere omkostninger til tørrensning modvirkes således igen.

Ingen CM målinger og CM logning kræves, ingen udstyr kræves til installation. Efter hærdning af klæbemidlet (normalt 24 timer) kan det omgående fortsættes.

tørre afretningslag plader er dybest set egnet til en-mands-behandling, herunder kompensation senge kan du nemt installere selv. I modsætning Fließestrichen det nødvendige forberedende arbejde lav, omarbejde og forsinkelser er elimineret. Tør pudslag kan installeres (over 5 ° C), selv i uopvarmede bygninger i varme vinterforhold.

Hvis du ønsker at installere gulvet selv, bør tidligere, men konsultere en planner, der beregner kombinationen af ​​tørre gulve og pyntede at kende kapaciteten af ​​senere gulvet.

I meget let konstruktion og lav konstruktionshøjde minimumsafstandene med tunge genstande (bad, tunge kabinetter) overholdes.

præfabrikerede præfabrikerede huse falder ind under kategorien tør konstruktion. Så det giver også mening at installere skræntørret også. Indførelsen af ​​yderligere fugt i bygningen undgås således, hvilket skal betragtes som positivt.

Det kan være lavet af cement afretningslag godt, er bæreevne loftet for det meste givet. Kun med hensyn til lydisolering og muligvis også med hensyn til varmeisolering passende foranstaltninger der skal træffes.

Del med venner

Forlad din kommentar