Filtru de apă potabilă: noul hype

dintr-o dată le puteți găsi peste tot - în supermarketuri, farmacii, pe Internet: filtre de apă potabilă. Aceștia promite aceleași plăceri de băut ca un izvor de munte curat și pur și direct de la robinet. Este publicată cu sănătate și cu o nouă vitalitate - pe de altă parte este adesea ascunsă faptul că filtrele pot chiar să facă rău în primul rând. Citiți aici ce este în neregulă cu noul hype.

Apa potabilă este sănătoasă - apa nu filtrează întotdeauna

Toți bem prea puțină apă. Cerința medicală calculată medical pentru un adult sănătos este de aproximativ 30 - 40 ml / zi pe kg de greutate corporală. Un om care cântărește 70 kg ar trebui, prin urmare, să consume circa 2,1 litri până la 2,8 litri de apă pură în fiecare zi. În fiecare zi.

Într-o dietă echilibrată, alimentele conțin până la 0,8 litri de apă. Acest lucru lasă aproximativ 1,4 până la aproximativ 2 litri de apă, pe care ar trebui să le consumăm zilnic. Cei mai mulți dintre noi - mână pe inimă - nu faceți asta de departe.

Dacă acum creează un nou hype cu filtrul pentru a ne anima, cel puțin parțial pentru a bea apă, aceasta este cu siguranță în spiritul sănătății publice. Deshidratarea cronică contribuie în mod semnificativ la multe boli.

Nu este în interesul sănătății publice, dacă se întâmplă cu informații parțial necertificabile și, uneori, chiar greșit incorecte, și dacă în interesul de marketing și vânzări se ascund pericole grave. Și nu se aplică nici măcar dacă un produs este complet inutil.

Necesitatea științifică pentru filtrarea apei

Din punct de vedere științific, se poate spune foarte clar că filtrarea suplimentară a apei potabile nu este necesară. Calitatea apei potabile din Germania de la conducta de apă variază de la o regiune la alta, dar nu este la fel de periculoasă ca și sănătatea.

Bacteriile din apa potabilă nu sunt o problemă dacă nu depășesc un anumit nivel. Mai mult, majoritatea bacteriilor nu se îmbolnăvesc: acestea sunt doar câteva tulpini pe care apa de băut este testată foarte precis. Chiar și cu o singură dovadă a unui germen periculos în apă, în conformitate cu ordonanța privind apa potabilă din Germania, apa nu mai este eliberată pentru plăcere. Acest lucru se aplică tuturor agenților patogeni nocivi, cum ar fi bacteriile coliforme.

Contaminanții din apa potabilă sunt, de asemenea, testați cu atenție și se mișcă la un nivel care nu produce efecte fizice chiar și atunci când bei multe litri de apă. Spre exemplu, salata din supermarket conține, în medie, aproape 100 de ori mai mult azotat decât este permis în apa de băut.

Pericole la utilizarea filtrelor de apă potabilă

Cel mai mare pericol în filtrele de apă potabilă este contaminarea filtrului. De-a lungul timpului, germenii se pot acumula în elementele de filtrare, continuă să crească fericit și să se rupă prin apa filtrată. Acest lucru nu este nici previzibil, nici vizibil. Pericolul de sănătate care rezultă este enorm.

Acest lucru se poate întâmpla și cu alți poluanți, de fapt filtrați. În apa de băut, acestea sunt inofensive, dar în concentrație ridicată de acumulare în filtru, ele pot fi foarte discutabile.

Dar chiar și acoperirile de argint, care ar trebui să prevină contaminarea microbiană, sunt capabile să provoace daune pe termen lung sănătății.
Prin urmare, apa potabilă este foarte recomandată - și o puteți bea în condiții de siguranță, deoarece vine de la linie. Apa îmbuteliată este adesea inferioară în ceea ce privește calitatea, chiar mai rău și, de multe ori, îngrijorătoare din punct de vedere ecologic.

Pe de altă parte, filtrarea apei trebuie să fie acolo unde calitatea este îndoielnică: atunci când trekking sau în țările cu aprovizionări cu apă potabilă destul de dubioase.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul