Takfönster utan risk

Ett takfönster kan rengöras inifrån utan risk. För detta har de flesta tillverkare fäst en bult som håller fönstret vid rengöring av fönstret. Vi visar hur det går med takfönster.

Rengör fönster och ram nära takfönstret

Takfönstret visar en vacker utsikt över stjärnhimmel på natten. Så du ser inga fler stjärnor och galaxer än det finns på alla fönster behöver rengöras oftare än ett vanligt fönster.

Men med ett takfönster inte bara viktigt att borsta skivan men ramen och särskilt gångjärnen måste rengöras noggrant.

gummitätningar takfönstret

bibehålla tätningarna i ramen av takfönstret bör också rengöras. Naturligtvis inte med hårda tvättmedel. Det torkas bäst med en mjuk mikrofiberduk fuktig. Då kan du enkelt gnugga dem med lite mjölkfett eller vaselin.

Steg för steg rengöring takfönster

Vi använder endast diskmedel för fönstret i den här handboken. Särskilt takfönstret lever från sina sälar och den omgivande silikon. Med en glasrengörare som innehåller alkohol skulle förseglingarna skadas.

  • diskning
  • Hot vatten hink
  • microfiber dukar Gamla rätter torr trasa för att rengöra

första fönsterkarmen utanför

Först torka utsidan av takfönster med en äldre mikrofiberduk och varmt vatten med diskmedel från. Det går bra med lite sträckning och sträckning från insidan, om du använder en liten stegladder.

2. Rengöring av glasets yttre kant

Fönstret är helt omslaget tills stoppet nås. Nedan är säkerhetsfången synlig på de flesta fönster.

Tryck in den medföljande uttaget. Som ett resultat behöver du inte hålla på vingen hela tiden och du kan borsta fönstret som vanligt. Innen 3. Rengöring av insidan

Rengör inuti fönstret och ramen. Även om du använder mer trasor när du börjar, men om du vrider runt hjulet kan den inre rutan bli smutsig igen.

Tips och tricks Du ska alltid använda endast diskmedel och varmt vatten. Även om städningen är grundligare och snabbare med riktigt varmt vatten, rekommenderas det inte.

Blöt fast smuts, såsom fågelspillning föredrar lite längre, och sedan ta bort det med en pappershandduk innan du borstar resten av takfönster.

Dela med vänner

Lämna din kommentar