Ren Chrome

Chrome är så uppskattat för sin intensiva glans. Samtidigt är föroreningar och små repor påfallande på en sådan kromyta. Rengöring av krom är därför en viktig del av regelbunden vård. Hur du kan rengöra krom, vi har sammanfattat i den här guiden - från inköpsprodukten till effektiv hemhjälp.

Olika fläckar och fläckar på krom

Få människor vet att krom inte riktigt lyser. Det är bara beläggningen med nickel och sedan krom, vilket leder till intensiv glans. Jämfört med branschen behovet av hårdförkromlager, kugghjul, etc. (som är bara trist och grå), är en ljus krombeläggning inte bara mycket tunn, men också mycket smuts och repor. Följaktligen, måste du skilja olika föroreningar:

- kalkfläckar

  • olje- och fettrester
  • rostfläckar (rost eller vatten på annat håll som spolas upp och torkas på krom rost)
  • repor
  • rostbubblor
  • flagn krom

Beroende på vilken typ av kontaminering eller Om det är skadat kan du fortsätta annorlunda vid rengöring.

kalkfläckar på krom rena

att ta bort kalkavlagringar på krom, kan du i princip använda något kommersiellt kalk. Men du kan också använda traditionella hemmet som citronsyra eller ättika. Kromytan lyser sedan igen i den vanliga glansen.

Ta bort olja och fettrester från kromen

För att avlägsna olja och fettfläckar, använd vanlig alkohol eller etanol. Torka helt av kromytan, de smutsiga fläckarna är borta. S Rengör rostfläckar

Rostfläckar är lite knepiga. Till exempel kan denna rost komma från monteringsskruvar på en kromstötfångare och springa över krom med regnvatten. Rosten brinner literalt i och är traditionellt inte längre att ta bort.

Men här finns också ett bevisat hemmedel: Cola. Mjölken innehåller fosforsyra oberoende av tillverkaren. Detta tar bort rostfärger effektivt och verkligen helt. bara torka med en trasa eller svamp doppad i cola på kromytan, låt verka och sedan polera i en cirkelrörelse. Entfernen Ta bort eller reducera rostbubblor

Du kommer att bli förvånad över hur väl Cola tar bort rost. Detta gör det möjligt att åtminstone minska storleken på rostbubblor som passerar genom kromskiktet genom att i stor utsträckning ta bort rosten. Vänster då återstår bara den själv skada. Hur kan du laga en stor del krom här, så hyllan området är knappt märkbar, vi har förklarat i den länkade guide.

Om kromskiktet redan är avskallat

Om skadorna är djupare kan du också göra kromets utseende mer attraktiv igen. Vad du faktiskt kan göra när krom skalar bort, har vi sammanfattat här för dig.

Tips & tricksFine repor kan förstås inte längre avlägsnas genom rengöring. Du kan dock polera kromytan och nästan helt återställa den gamla glansen. Det beror till stor del på skrapans intensitet. Naturligtvis hittar du också detaljerad information och värdefulla tips i länkad guidebok.

Dela med vänner

Lämna din kommentar