En dörr cylinder

Ändra en dörr cylinder är en typisk uppgift för den erfarne hantlangare. Med lite kunskap och grundläggande kunskaper kan du snabbt och enkelt byta alla dörrcylindrar. För att säkerställa att utbytet av dörrcylindern fungerar smidigt i alla avseenden har vi sammanställt en detaljerad bruksanvisning för dig nedan.

Först måste du dock ta itu med juridiska hinder. Ändra

  • dörr cylinder in-house
  • dörr cylinder byta till en bostadsrätt
  • dörr cylinder byta till en hyrd fastighet

In-house kan du göra en dörr cylinder dela naturligt som du vill. För de andra två alternativen, det ser annorlunda ut. Detta beror främst på det faktum att det finns olika slutsatser.

  • cylinderlås stift lås med Bohrmuldenschloss

inte alltid, kan du enkelt byta ut

penna och Bohrmuldenschlösser kan utformas som en säkerhetsnyckel för en låsa dörren cylinder. Detta innebär att lägenheten nyckeln är ett slags huvudnyckel som kan dessutom också vid entrédörren, sopor skjul vid källardörrar och underjordiska parkeringar arbete. Även för bostadsrätter kan detta vara ett problem om det finns en motsvarande huslagstiftning som du har accepterat. Du borde definitivt kontakta vaktmästaren.

åttonde fall av hyresfastigheter om låsning

med uthyrning utbyte dörrcylindrar av ett låssystem utan samtycke är dock helt uteslutet. I det här fallet måste du i alla fall samråda med fastighetsförvaltaren eller vaktmästaren.

steg guide för att byta från dörr cylinder

  • ny dörr cylinder
  • nyckel till den gamla cylinderlås
  • rostbort
  • Caliper eller special vinkel härskare (som en gradskiva)
  • skruvmejsel (för fästskruv)
  • möjligen Hammer

första förberedande arbete

a) Förbehandling av den gamla dörren cylindern
Endast Spruta-rostborttagare i nyckelluckorna på den gamla dörrcylindern. De flesta dörrar med dörrcylinder är dörrar som leder till utsidan och är starkt utsatta för elementen. Därför kan fixeringsskruven vara tungt oxiderad med låsets tråd.

b) Mätning av den gamla dörrcylindern
Nu måste du ta måtten på den gamla dörrcylindern. För att göra detta, öppna dörren och titta på dörrbladet framifrån. Något under dörrcylindern ser du en nedsänkt skruv. Börja från denna skruv (fixeringsskruv för dörrcylindern) mäta nu till vänster och sedan till höger utanför cylindern.

Båda halvorna behöver inte nödvändigtvis ha samma längd. De kan eller kanske inte vara lika långa. För säkerhet lägger du till båda dimensionerna och mäter sedan hela dimensionen från ena änden till den andra av dörrcylindern.

c) att mäta ut dörrbeslag
Om dörrlåset att sänkas något bakom dörrbeslag eller ens sticka ut mer än möjligen en falsk dörr cylinder är installerad. Som en försiktighetsåtgärd mäter avståndet mellan de båda yttre sidorna på båda dörrbeslagen. Se till att de inre cylinderhalvorna har rätt längd. Det är bäst att visa säljaren alla de dimensioner du har tagit från den gamla dörrcylindern.

2. Ta bort den gamla dörrcylindern

Nu kan du skruva fast fästskruven på framsidan av dörrbladet. Om fortfarande inte löst skruven, inställd på en lämplig skruvmejsel och slog ett par gånger modigt på skruvmejseln med en hammare på skruven. Om det släpper ut nu tar det relativt lång tid att skruva loss eftersom det är en bra tråd.

sätta Nu nyckeln i gammal dörr cylinder och vrid den något sluttande i två riktningar (beroende på utsidan eller insidan, där du sätter nyckeln), ca 11:00 eller 01:00. Inuti slottet är föraren.

Den roteras på den längsgående axeln på cylinder och är bara i jämnhöjd med denna när nyckeln är något lutande. Om nyckeln tas, är spärren lutar och fastnat låset så att den inte kan tas bort. Nu kan du sakta dra ut den gamla låsen.

3. Sätt in den nya dörrcylindern

Du kan redan sätta in den nya dörrcylindern i dörren. Återigen måste du utnyttja nyckeln med resten av dörrlås i en flygning till fånga i början, då kan du driva den. Nu behöver du bara skruva i fästskruven, byte av dörrcylindern är redan klar.

Tips & TricksThe House Journal erbjuder många fler artiklar om detta ämne. Så också till det känsliga ämnet "bilnyckel förlorad - vad man ska göra".
Dela med vänner

Lämna din kommentar