Wonen

Kostenbesparing bij zelfconstructie

Als u op maat gemaakte fronten en hun prijzen op het moment van aankoop bekijkt, blijkt dat een solide echt houten front van ongeveer 4 m² al ongeveer 2.000 EUR kost.

Als men bijvoorbeeld vergelijkt met gelijmde houten panelen gemaakt van vurenhout, die ook een zeer decoratieve en rustieke uitstraling hebben, is de prijs ongeveer 15 EUR per m² tot 20 EUR per m².

In het bovenstaande voorbeeld zou de totale prijs (inclusief 20% offsets) ongeveer 80 - 100 EUR bedragen in vergelijking met 2000 EUR. Voeg daarbij de kosten voor het behandelen van het hout en de kosten van handgrepen. Bij IKEA kunt u op decoratieve handgrepen rekenen vanaf ongeveer 4 EUR per stuk.

De prijsbesparing in een complete keuken zou iets lager zijn, omdat hier vaak wordt verwacht dat de fronten veel lagere prijzen zijn.

Mogelijkheid tot klussen

In principe is het moeilijk om een ​​nieuwe keuken zonder fronten te kopen. Maar als je de fronten van je oude keuken wilt vervangen, is doe-het-zelf een heel probleem. Het uitgangsmateriaal is relatief goedkoop te verkrijgen, en eenvoudige fronten kunnen ook door uzelf worden geproduceerd. De afmetingen zijn al volledig vooraf bepaald door de oude voorkant van de keuken.

Moeilijkheden bij de productie

Technisch gezien kost de productie van fronten van gelijmd hout of massief hout weinig moeite. Het enige wat u hoeft te doen is front de voorste delen op maat snijden

gaten in de potbanden maken of inkorten

  • de randen aanpassen behandelen en de binnen- en buitenzijde van het hout beschermen
  • bevestig de hendels
  • die enige ervaring hebben met schrijnwerk heeft hier geen technische problemen. Het vereiste werk is redelijk eenvoudig en kan goed worden gedaan met eenvoudige hulpmiddelen.
  • Tips & Tricks U kunt zelfs de blanks en scharnierbevestigingen laten maken bij de doe-het-zelfwinkel tegen een toeslag. Dit betekent meestal slechts een kleine meerprijs en brengt u zeer precieze lege plekken.
Deel met vrienden

Laat je reactie achter