Alumnester: Vilka kvalitetsfunktioner finns det?

Aluminiumfönster står för hållbarhet och stabilitet. Vilka funktioner gör fönsterkvaliteten klar och vad du ska leta efter när du köper, läs i detalj i det här inlägget. Dessutom vad du bör tänka på när du köper.

Kvalitetsförsegling

En viktig indikation för fönster för hög kvalitet är motsvarande kvalitetsförseglingar. Två särskilt lovande sälar är Rosenheim-certifikatet och RAL-kvalitetsförseglingen. Dessa två sälar är ett gott tecken på att det erbjudna fönstret verkligen är ett högkvalitativt fönster.

Komponternas kvalitet och kvaliteten på utförandet kan inte bedömas externt när det gäller fönster - som det är fallet med många industriprodukter - som lekman. Detta är svårt även för professionella. Endast beslagets kvalitet kan ses i liten utsträckning från utsidan.

Lågkvalitativa fittings

Om lågkvalitativa fittings används i ett fönster resulterar detta i ett högt behov av reparationer och en avsevärt minskad livslängd på fönstret. Som ett resultat uppkommer det senare höga kostnader som kan undvikas och därefter göra priset dyrare.

Varumärke tillverkare

När det gäller fönster från etablerade varumärkestillverkare kan man i allmänhet utgå från bra fönsterkvalitet. Det här är inte alltid fallet med lågprisleverantörer eller okända leverantörer - som med aluminiumfönster från Polen. Speciellt billiga priser är ofta ett tecken på att det finns stor risk för kvalitet eller utförande.

Till viss del kan garantierna som erbjuds av varumärkesproducenter användas för att skydda mot efterföljande brister. Detta minskar risken för att höga kostnader kan uppstå efter några år på grund av fel i fönstret.

Termisk isolering som ett kriterium

Moderna fönster har en mängd inbyggda teknologier som förbättrar sina värmebeskyttningsmöjligheter. Inte bara glasets U-värde räknas, men många detaljer såsom den så kallade "varma kanten". Ett samråd av den professionella gör det klart vad som är viktigt i högkvalitativa fönster.

En kontroll av alla värmevärden och en omfattande jämförelse av alla värden gör det också klart vilka fönster som är kvalitetsfönster.

Reservdelar upphandling

Den omfattande tillgången på reservdelar även efter år är ett kriterium som är avgörande för kvalitet. Om ersättningsdelar är tillgängliga i hög kvalitet, lätt och relativt billigt, kommer eventuella reparationskostnader att minskas. Märkesproducenter erbjuder vanligtvis detta.

Kvalitet genom korrekt installation

Windows handlar inte bara om kvalitet. Professionell och kvalitetskompatibel installation är också avgörande för Windows. Naturligtvis gäller detta även för aluminiumfönster.

Kvaliteten på fönstret lider under alla omständigheter av felaktig installation. Tillverkarens garanti- och ansvarsanspråk utgår också i ett sådant fall. Fönsterinstallationen bör därför nödvändigtvis och uteslutande till ett erfaret specialiserat företag, som då faktiskt ansvarar för sina tjänster och för fel som orsakats av felaktig installation.

Dela med vänner

Lämna din kommentar