Fordele og ulemper ved olieret parketgulve

Olieret parket er åbent og giver træoverfladen mulighed for at trække vejret. Moderne parketolier og voks beskytter parketfladen meget godt og er næppe mærkbare på malede overflader. Imidlertid er vedligeholdelsesindsatsen betydeligt højere, hvilket kompenseres af fordelene ved delvis oparbejdning.

Olie og voks i interaktion

Princippet om åben poreforsegling består i at mætte træporerne i parketten med olie og derefter anvende et beskyttende åndbart vokslag.

Oiled parket har flere og flere overflade uregelmæssigheder end lakeret parket. For meget fint trukket lysfarvet skov kan dette være mere irriterende end med mørkere eller stærkt strukturerede overflader.

Det åbne træ har en ekstra regulerende effekt på indeklimaet, da det absorberer og frigiver fugtighed. Denne ejendom er værdsat af mange parketsejere. Parkett Parketolierne og voksene kan, afhængigt af træarterne og ingredienserne, understøtte den karakteristiske træagtige lugt eller endda udvikle deres egne duft noter, som opfattes af mange mennesker at være behagelige og komfortable.

Plejeintensitet og oparbejdning

Olieret parketbelægning lettere end en gulvbelægning forseglet med lak. Afhængigt af belastningen skal olieret parket oparbejdes to til seks gange om året.

Ved anvendelse af parketolier med farvepigmentadditiver kan olierede parketter genfarves, og for eksempel kan mørkede områder blive mørkede.

snavs og pletter kan delvist repareres med olieret parket. Tungt beskadigede løbestier eller pletter forårsaget af væsker slibes og afolieres.

Der er voks med forskellige glansværdier. En højglans voks, som er oparbejdet med en pladepoleringsmaskine, udvikler en glans svarende til maling og har normalt skridsikker egenskaber.

Opløsningsmiddelfrie produkter

Specielt til økologisk bevidste personer er fuldstændig ikke-forurenende parketolier og voks tilgængelige på rent naturligt grundlag. Linolie og bivoks er typiske eksempler.

Hærdningsolier indeholder kemiske tilsætningsstoffer, sædvanligvis syntetiske harpikser, som hjælper i tørringsprocessen. Hårde voksolier og hårde voks blandes sædvanligvis med opløsningsmidler, men der er specielle producenter, der tilbyder alle parketolier og voks uden kemiske tilsætningsstoffer.

Tips og tricks Udåndingen af ​​friskolierede parketflader varer længere, hvis opløsningsmidlerne ikke indeholder opløsningsmidler. Mens opløsningsmidler og hærdning og derfor fordampning normalt udføres efter højst fem dage, kan parketolier anvendes i op til to uger på 100% råmaterialebasis.

Del med venner

Forlad din kommentar