En bra kontorsstol har ett pris på flera hundra euro

bor i modern digital teknik dominerade värld arbete kontorsstol är den mest "besatt" arbetsredskap. Billigare modeller har en skruvgänga för höjdjustering. Högkvalitativa versioner har en gasfjäder. Klädsel, ryggstödstyp, konstruktion och former påverkar dessutom priset.

Vanliga funktioner kriterier

De mest typiska särdragen hos en kontorsstol är:

  • roterande mutter eller gasfjäder
  • stel eller ställbart ryggstöd
  • Med eller utan armstöd
  • Ergonomiskt Sitzteil- och ryggformer
  • tjocklek och omfattningen av stoppning av sitsen och ryggstödet
  • referensmaterial, såsom syntetiska eller naturliga tyger och syntetiska - eller läder
  • ram material såsom aluminium, stål eller rostfritt stål
  • span Fußkreuzes och antal bommen (fyra eller fem)
  • rullkvalitet och "däck", såsom gummi, plast eller metall
  • reparation kapacitet genom utbyte och reservdelar, såsom tvättbara och utbytbara Neubezug

Basic till medelprisintervallet

De enklaste byggnadsmodellerna varierar i prisintervallet mellan femtio och ett hundra euro. För det priset har en kontorsstol på en roterande skruv eller en enkel gasfjäder, som ofta är utformad för två eller tre höjdjustering. En polstring finns bara på sätet.

i prisintervallet mellan åttio och 150 euro första ergonomiska designen former börjar. Stolar och ryggstöds struktur och form tar hänsyn till sittställningar. Så kallade verkställande fåtöljer med imitationskinnsöverdrag är vanliga. som vanligtvis är sparad i denna prisklass på diametern och effektiviteten hos gastryckfjädern är att märka. Inköpskriterier är också spridningen av Kreuzfußes och rollens kvalitet.

Medium att välja prisklass

Majoriteten av hälsosamma och goda kontorsstolar finns i prisintervallet mellan 200 och 500 euro. Förutom klassiska versioner med sits och rygg med eller utan armstöd och ergonomiska vrid avföring är baserade i denna prisklass. Äkta läderversioner och metallrullar kostar upp till cirka 400 euro.

Förutom utformningen och sittkomforten bör övervägas, såsom föreningarna av komponenterna är monterade. Större skruvar istället för nitar och klämmor kan förväntas med ökande priser. Toppmodeller från cirka 500 upp till tusen euro har verklig läderklädsel, högpresterande gasfjädrar med kontinuerlig och stabil höjdjustering och vingla status även ensidig belastning.

Tips & tricks en billig kontorsstol kan ofta avsevärt förbättra n om du ändrar standardroller och skruva senare versioner.
Dela med vänner

Lämna din kommentar