Een gipsplaat plannen

De gipsplaat is tegenwoordig de meest gebruikte methode voor interieurontwerp. Maar vanwege de technische bouwnormen moet de gipsplaat goed gepland zijn. Waar moet bij het plannen van een gipsplaat rekening mee worden gehouden, we hebben het hieronder voor u samengevat.

Interieurinstallatie met gipsplaatwanden

De gipsplaat heeft de muur van metselwerkstenen al lang vervangen in het interieur. Als gipsplaatconstructie aanzienlijk goedkoper en sneller is, moeten de basisregels in acht worden genomen. In het bijzonder lijdt de geluidsisolatie aanzienlijk als de gipsplaat niet exact is gepland. Maar ook latere vereisten moeten worden overwogen bij het bouwen van een gipsplaat.

te overwegen bij het plannen Vooral met een nieuwe technische normen moeten worden nageleefd:

  • gipsplaten vóór de dekvloer op de kale vloer te monteren overwegen
  • geluidsisolatie
  • een lasten rekening te houden (met name op gebieden zoals de keuken, waar een hoge - verwacht vereiste belasting is)
  • elektrische en sanitaire interessant

gipsplaat op dekvloer

de gipsplaten op dekvloer heeft het nadeel dat het geluid vrij kan voortplanten over de vloer. Dit is een belangrijk punt, vooral voor een gipsplaat die wordt geprojecteerd voor langdurig gebruik.

hogere vereiste belastingen zijn in bepaalde gebieden, zoals de keuken, badkamer en toilet (keukenkastjes, sanitair, enz.) Te verwachten. Hiermee moet bij het plannen rekening worden gehouden. Bovendien zijn er over het algemeen hogere payloads, omdat in deze kamers de wanden meestal bekleed zijn met tegels. Voor sanitaire installaties zoals toiletten en gootstenen zijn extra muurinstallaties vereist.

Materiaalkeuze tijdens de planning

Afhankelijk van de locatie moeten ook verschillende materialen worden gebruikt. Conventionele gipsplaatpanelen zijn bijvoorbeeld volledig ongeschikt voor gebruik in natte ruimtes. Intussen is de selectie van verschillende materialen in de gipskartonplaten is zeer breed, variërend van de klassieke gipsplaten volledig weerbestendig EPS boards.

Materiaalhoeveelheden in gipsplaat tijdens de planning

Afhankelijk van de latere vereisten, verschilt ook de materiaalbehoefte. Dus de wanden kunnen double-planked gipsplaten zijn om hogere belasting te bereiken, bijvoorbeeld in de keuken of in de badkamer. De stator afstand van 62,5 cm kunnen worden, gehalveerd, afhankelijk van de procedure, zodat dan ook de behoefte aan staanderprofielen toeneemt. Viele Veel aspecten moeten gepland worden voor een gipsplaat. Basisvereisten voor de technische bouwnormen vallen evenals individuele vereisten. Voor een groot project is het daarom raadzaam om een ​​ervaren drywall-expert te raadplegen.

Tips & TricksJe vindt in het dagboek veel gidsen en instructies rond de gipsplaat. U kunt hier bijvoorbeeld lezen hoe u een gipsplaat maalt.

Deel met vrienden

Laat je reactie achter