Un gips-carton din lemn sau metal

Zidurile din gips-carton sunt astăzi în standardul de construcție tehnică de construcție interioară. În crafting, cadrul a fost utilizat de mult timp numai din profile metalice. Lemnul este rar folosit. Cu toate acestea, deoarece do-it-yourself-ii sunt adesea foarte familiarizați cu lemnul și au instrumentele necesare, se pune rapid întrebarea dacă standul ar trebui să fie făcut din lemn sau metal. Iată răspunsurile.

Nici lemnul, nici metalul nu este neapărat alegerea mai bună

Vrem să vă spunem răspunsul în prealabil: nu există nici un motiv real și universal de a prefera fie lemn, fie metal ca cadru. Din punct de vedere istoric, lemnul este materialul clasic de construcție al studiului.

Lemn și proprietățile sale speciale

Acesta a fost înlocuit din ce în ce mai mult de profile de metal care se potrivesc împreună într-un sistem modular. Cu toate acestea, există și profile din lemn, care sunt oferite ca o construcție de stand în conformitate cu principiul modular. Exact în acest detaliu se află un argument care ar putea vorbi împotriva lemnului în general.

În nici un caz nu ar trebui să fie folosite cele mai bune lemn. Pentru că este important să se ia în considerare caracteristicile tipice ale lemnului, în orice caz: lemn

  • absoarbe umezeala și o eliberează din nou
  • lemn se extinde termic si urzelile

Utilizarea lemnului ca un cadru armăsar

Acestea sunt în cele din urmă motive pentru lemn Stâncile puteau vorbi. Cu toate acestea, dacă utilizați lemnul drept, puteți neutraliza în mare măsură aceste dezavantaje. Deci, ar trebui să utilizați numai profile de cherestea în formă de degete. Numai acestea împiedică răsucirea lemnoasă atât de mult încât ulterior pot fi detectate fisuri în placă.

Un motiv important pentru mulți do-it-yourselfers de a folosi lemnul este aspectul ecologic, deoarece este o resursă regenerabilă. Prețul lemnului și al profilurilor metalice nu contează dacă folosiți numai cherestea păstrăvată, în special, pentru bolțuri.

Utilizarea profilelor metalice pentru știft

Acest lucru ne-ar oferi avantajele deja menționate ale profilelor metalice. În mod deosebit, este izbitor principiul modular sistematic. Profilele sunt perfect potrivite și pot fi utilizate exact.

În jurul cadrului metalic sunt disponibile numeroase accesorii utile, astfel încât pereții grinzi pereți dubli cu pereți dubli pot fi implementați la fel de ușor ca și plafoanele suspendate, tapetările sau podelele din elemente de gips-carton.

Concluzie: de multe ori o decizie individuală

În cele din urmă, este o decizie individuală dacă preferați utilizarea lemnului sau a metalelor. În ceea ce privește perioada de construcție, nici lemnul, nici metalul nu ar trebui să ia nimic dacă studiul a fost achiziționat special pentru această utilizare.

Sfaturi & trucuri În jurnalul casei veți găsi numeroase ghiduri și instrucțiuni privind pașii importanți de lucru și întrebări despre gips-carton. Aici puteți citi dacă puteți instala un ghiveci pe șapă sau ar trebui.
Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul