En downpipe ger regnvattenavvattning

En downpipe avtar regnvatten som samlas in av avloppssystemet i avloppssystemet för optimal dränering. Den är anpassad i vattenabsorptionskapaciteten och storleken till rännan.

Färgval och storlek

Gutters finns i olika färger för att matcha rännan. Du kan välja mellan grå, brun, antracit, grön, vit, silver eller kopparton.

Beakta föreskrifter

Det finns vissa föreskrifter för downspouts. Varje rör måste placeras minst 2 cm från byggnadsväggen. Nedsänkningsklämmor förhindrar glidning. Rörstycken på Einhangstutzen måste säkras av ytterligare hållaraggregat.

Om diametern är upp till 100 mm får avstängningsklämans avstånd till rännan inte överstiga tre meter. Om diametern är större ska avståndet inte överstiga två meter. För regnvattenskörd kan nedröret förses med en regnvattenflik.

Materialen

Valet av material är plast, zink, koppar, aluminium eller rostfritt stål. Plast är billigare, metallrören har sina individuella egenskaper.

Titansink är extremt slitstark, hållbarheten förlängs ytterligare av den resulterande patinaen genom åren. Koppar är det mest hållbara materialet någonsin, det är relativt dyrt, men priset lönar sig över åren. Aluminium är relativt stabil, lätt och rostar inte.

Snabb och enkel installation är viktigt för en downpipe

  • Åldrande och färgstabilitet
  • Dimensionell stabilitet och noggrannhet i passform
  • Fjädrings- och slagmotstånd
  • Väder, temperatur och UV-resistans.
  • Priserna på leverantörerna

Dachbaustoffe.de erbjuder en plaströr, kopparfärgad, DN 53, 1 meter lång, för 5,99 euro, på en längd av 2 meter kostar det 11, 79 euro. För dimensionen DN 90 betalar du 8,51 Euro för 1 löpande meter, för 3 löpande meter är priset 25,22 Euro.

  • På blechshop.de kostar en downpipe av zink 7,63 euro per meter.
  • På dachrinnen-shop.de finns en nedrör av zink i DN 60 tillgänglig för 7,82 Euro, samma storlek i kopparversion kostar 18,74 Euro.
  • Tips & tricks Med en speciell effekt på downpipe kan de uppnås, de kan underlätta takets konturer. Antingen är de färgmatchade till avloppssystemet eller färgaccenter är inställda.
Dela med vänner

Lämna din kommentar