Bakrenoj cijevi spojiti

Izgradnja bakrene cijevi su zbog svojih brojnih pozitivnih osobina koje se rabe kod većine cijevi. Naravno, u skladu s tom raznolikošću, postoje različite metode i tehnike za spajanje bakrenih cijevi. Koje tehnike spajanja koje bi bile i što bi drugo trebalo uzeti u obzir prilikom spajanja bakrene cijevi, prikazali smo u ovom priručniku.

bakrene cijevi se mogu naći u različitim područjima

Bakar je metal koji je kompatibilan s gotovo svim većim prometnim medija. Stoga se koristi u industriji i trgovini, kao iu građevinskim uslugama i drugim aplikacijama u privatnom sektoru. Neke od ključnih koristi i transport medija:

 • bakrene cijevi za vodu cijevi (pitke vode, otpadne vode, oborinske vode, grijanje vode)
 • bakrenog cijev za plinovoda (plin, tekućina plinova kao što su propan)
 • bakrene cijevi kao hidrauličkih vodova (naftovode za hidrauličke aplikacije)
 • bakar cijev za pneumatskih vodova (komprimirani zrak)
 • bakrene cijevi u hladnjaku (rashladni plinovi miješaju sa kompresorskim uljima u klima uređaji, frižideri)
 • bakrene cijevi u prehrambenoj industriji (mlijeko, pića i sl)

pridružio tehnike za bakrene cijevi

sve ove aplikacije je jedna stvar zajednička: bakrene cijevi moraju biti široka nakon veze, naime trajno i ovisno o transportiranom mediju također apsolutno sigurno. Stoga se tehnike povezivanja ne mogu proizvoljno odabrati. No, prva opcija povezivanja, koje su očita za bakrene cijevi danas:

 • lemljenje (450 do 1200 stupnjeva Celzija)
 • lemljenje (od oko 100 do 450 stupnjeva)
 • HTL lemljenje, visoka temperatura lemljenje (od 900 stupnjeva)
 • zavarivanje
 • pritiskom
 • pritiskom i lemljenje
 • lijepljenja i vijak terminala

spajanja bakrene cijevi prema aspekti temperature

da različite tehnike za spajanje nisu prikladni za svako područje je prikazan podacima jezgre. Kod lemljenja bakrenih cijevi mora se koristiti djelomično čisti lem. Oni imaju točku topljenja koja je oko 30 do 40 stupnjeva veća od one koja se sastoji od tin-lead solders. Oni zauzvrat imaju točke taljenja od oko 138 stupnjeva (Sn42Bi58). U Woodovom metalu točka taljenja je čak samo 75 stupnjeva.

Temperatura protoka vode za grijanje može biti do 90 stupnjeva. U hlađenju postaje još teže. Hladno se stvara komprimiranjem i ukapavanjem rashladnog plina preko kompresora. Isprva se oslobađa toplina, cijevi postaju toliko vruće da možete izgorjeti. Kao rezultat toga, na primjer, lemljenje se ne može primijeniti svugdje.

radni tlak u bakrenih cijevi i povezanost s drugim materijalima

Osim temperature, ali i radni tlakovi u bakrenih cijevi igraju važnu ulogu. Opet, nije svaka tehnika spajanja jednako prikladna. Također možete spojiti bakrene cijevi s drugim materijalima. Ova raznolikost znači da postoje sveobuhvatni pravila i propisi u Europi i naravno u Njemačkoj, gdje je određeno, kao što su bakrene cijevi moraju biti povezani.

Vodiči i upute o različitim tehnologijama povezivanja

Zato ćete naći u našoj kući časopisa na svim uobičajenim metodama spajanja bakrenih cijevi povezane savjetnika. Na primjer, o lemljenju bakrenih cijevi, ali i držati se bakrene cijevi.

Savjeti i trikovi Imajte na umu da se ne smiju obavljati nikakve veze bakrenih cijevi kao majstor. U brzo spajanje koji su napravljeni za povezivanje dva cijevi, može na taj način spojene linije više ne može postići ne-stručnjaka. Primjer bi bio brzo odspojiti spojke split klima uređaja.
Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar